Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ο λόγος θα σας σοκάρει: Μην πιέζετε τα μπιφτέκια σας αν θέλετε να είναι ζουμερά και νόστιμα

Πώς αυτή σας η κίνηση τα επηρεάζει

14 Δεκεμβρίου 2022 12:56
Ο λόγος θα σας σοκάρει: Μην πιέζετε τα μπιφτέκια σας αν θέλετε να είναι ζουμερά και νόστιμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είτε είστε πουριτανοί, και φτιάχνετε τα μπιφτέκια σας μόνο με μοσχαρίσιο κιμά και μερικά καρυκεύματα, είτε σας αρέσει να προσθέτετε έξτρα υλικά όπως αυγά και ψίχουλα ψωμιού, ή ακόμα και λίγη κόκα κόλα, θυμηθείτε να μην ανακατεύετε πολύ το κρέας σας.

Παράλληλα, να χρησιμοποιείτε βρεγμένα χέρια για να σχηματίσετε τα μπιφτέκια και να προσθέτετε ένα βαθούλωμα στο κέντρο των μπιφτεκιών σας ώστε να διατηρούν το σχήμα τους. Με την ευκαιρία, δείτε την πιο εύκολη συνταγή για μπιφτέκια λαχανικών.

Πότε να αλατίσετε τα μπιφτέκια για το μπάρμπεκιου

Μην αλατίσετε τα μπιφτέκια σας ακόμα, καθώς η καλύτερη στιγμή για να αλατίσετε τα μπιφτέκια σας είναι λίγο πριν τα βάλετε στη σχάρα. Μόλις η σχάρα σας είναι αρκετά καυτή, τοποθετείτε τα μπιφτέκια σας και ακούτε ένα ικανοποιητικό τσιτσίρισμα.

μπιφτέκια στη σχάρα

Περιμένετε και καθώς περιμένετε, μπορεί να νιώσετε την ανάγκη να πιέσετε τα μπιφτέκια με τη σπάτουλα σας, αλλά ό,τι κι αν κάνετε, μην ενδώσετε σε αυτόν τον πειρασμό!

Μην πιέζετε τα μπιφτέκια σας αν θέλετε ζουμερά και νόστιμα μπιφτέκια

Ίσως νομίζετε ότι πιέζοντας τα μπιφτέκια σας με τη σπάτουλα θα τα κάνετε να ψηθούν πιο γρήγορα ή θα τους προσθέσετε τα τέλεια σημάδια στη σχάρα. Δεν κάνει τίποτα από τα δύο, σύμφωνα με το The Kitchn. Ακόμη χειρότερα, αυτό που πραγματικά κάνετε είναι να πιέζετε όλους τους νόστιμους χυμούς και τις γεύσεις από το μπιφτέκι σας, εξηγεί το The Spruce Eats. Αυτό είναι ιδιαίτερα κακό αν χρησιμοποιείτε κάρβουνα, καθώς οι χυμοί που στάζουν στα κάρβουνα όχι μόνο θα προκαλέσουν φλόγα, αλλά θα προσθέσουν και μια γεύση άνθρακα στα μπιφτέκια σας, σύμφωνα με το Eat This, Not That!

Πιέζοντας προς τα κάτω τα μπιφτέκια σας είναι, επίσης, πιο πιθανό να κολλήσουν στη σχάρα καθιστώντας δύσκολο το γύρισμα του μπιφτεκιού -το οποίο πρέπει να κάνετε μόνο μία φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος για καλύτερα αποτελέσματα. Έτσι, ανάλογα με το πόσο καλοψημένα σας αρέσουν τα μπιφτέκια σας, κάντε υπομονή για αυτά τα δύο έως πέντε λεπτά ανά πλευρά (ή χρησιμοποιήστε θερμόμετρο κρέατος αν δεν είστε σίγουροι), γυρίστε τα μία φορά και αφήστε τα μπιφτέκια ήσυχα. Το αποτέλεσμα θα είναι ζουμερά μπιφτέκια γεμάτα γεύση που αξίζει να περιμένετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share