Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το έχουμε όλοι στο ψυγείο μας: Το προϊόν που θα σας λύσει...τα χέρια με το καμένο κρέας

Το γνωρίζατε;

10 Δεκεμβρίου 2022 17:38
Το έχουμε όλοι στο ψυγείο μας: Το προϊόν που θα σας λύσει...τα χέρια με το καμένο κρέας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια στιγμή να αφαιρεθείς ή να ασχοληθείς με κάτι άλλο και μια δυσάρεστη μυρωδιά αναδύεται από την κουζίνα, μια μυρωδιά που φανερώνει ότι το φαγητό έχει αρπάξει. Η δυσάρεστη αυτή εμπειρία έχει τύχει σε όλους, ακόμα και στους καλύτερους μάγειρες. Κι όμως, αν η ζημιά δεν είναι ανεπανόρθωτη – δεν χρειάζεται να το πετάξεις! Παρακάτω θα σου δείξουμε το "μαγικό" κόλπο με το γάλα για να σώσεις το κρέας σου. Ωστόσο, καλό θα ήταν πριν μπείτε στη διαδικασία μαγειρέματος να γνωρίζατε και για την ποιότητα του κρέατος, δείτε εδώ το κόλπο για να καταλάβετε αν το κρέας σας είναι φρέσκο μόνο από το χρώμα.

Αν, λοιπόν, καθώς μαγειρεύετε το κρέας καταλήξετε με καμένη πρωτεΐνη εξωτερικά και ωμό περιεχόμενο, κόψτε τις καμένες στρώσεις και συνεχίστε να σιγοβράζετε με λάδι, νερό ή ζωμό.

καμένο κρέας

Για να αφαιρέσετε την καμένη μυρωδιά από το πιάτο σας, μεταφέρετε το σε άλλο μπολ και σκεπάστε το με ένα υγρό πανί. Αυτό θα απορροφήσει ένα μεγάλο μέρος της δυσάρεστης οσμής. Ένας επιπλέον τρόπος για να απαλλαγείτε από την καμένη γεύση και άρωμα είναι να προσθέσετε ζεστό γάλα στο πιάτο σας.

Το μυστικό των σεφ: Το υλικό με το οποίο πρέπει να μαρινάρουμε το κοτόπουλο για να είναι ζουμερό

Το στήθος κοτόπουλου είναι σχετικά εύκολο να μαγειρευτεί, όμως τις περισσότερες φορές βγαίνει πολύ στεγνό.
Αν δεν θέλετε να σας στεγνώνει το κοτόπουλο κατά το μαγείρεμα, υπάρχει ένα κόλπο για να βγαίνει πάντα ζουμερό. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε για 30 λεπτά το κοτόπουλο σε νερό με αλάτι…τόσο απλό.

Όταν μουλιάζετε το κρέας σε αλατισμένο νερό το αναγκάζεται να απορροφήσει μέρος του νερού μέσω της όσμωσης, καθιστώντας το πιο ζουμερό όταν μαγειρεύεται . Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ξηρή άλμη, η οποία θα σας δώσει ένα τραγανό δέρμα, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τη φυσική υγρασία του κοτόπουλου. Με την ευκαιρία, δείτε για πόσο καιρό μπορείτε να το διατηρήσετε στο ψυγείο.

μαρινάρισμα κοτόπουλου

Πρέπει να ξεπλύνετε το κοτόπουλο μετά το μαρινάρισμα;

Αφού περιμένετε τον κατάλληλο χρόνο, αφαιρέστε το κρέας από το αλατόνερο και στεγνώστε το με μια χαρτοπετσέτα. Δεν θα χρειαστεί να το ξεπλύνετε με φρέσκο ​​νερό, εκτός και αν το έχετε αλατίσει κατά λάθος για πολλή ώρα. Ύστερα μπορείτε να μαγειρέψετε το κρέας σύμφωνα με την αγαπημένη σας συνταγή.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφήσετε το κοτόπουλο 30 λεπτά σε ένα απλό διάλυμα με 1/4 φλιτζάνι αλάτι διαλυμένο σε 4 φλιτζάνια νερό. Αυτός είναι όλος ο χρόνος που χρειάζεστε ώστε το κρέας να απορροφήσει αρκετή υγρασία, ώστε να μη στεγνώσει καθώς το μαγειρεύετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share