Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

5 Ιδέες για να "αναβαθμίσετε" την ζεστή σοκολάτα

Απογειωμένο αποτέλεσμα

9 Δεκεμβρίου 2022 10:20
5 Ιδέες για να
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όταν ο χειμώνας έρχεται και η θερμοκρασία πέφτει δεν υπάρχει καταλληλότερο ρόφημα να μας ζεστάνει και να μας κρατήσει παρέα οποιαδήποτε ώρα της ημέρας από την ζεστή σοκολάτα.

Δείτε επίσης την συνταγή για το πεντανόστιμο μπανόφι

Υπάρχουν άπειρες συνταγές για να φτιάξετε μόνοι σας μια ζεστή σοκολάτα. Εμείς εδώ θα ασχοληθούμε με τους τρόπους που μπορείτε να την πάτε ένα βήμα μπροστά γευστικά έτσι ώστε να μην την βαρεθείτε ποτέ και να δοκιμάσετε όλες τι εναλλαγές της.

Πάμε να δούμε!

Πώς θα κάνουμε τη ζεστή σοκολάτα ξεχωριστή;
Η αλήθεια είναι ότι τα υλικά και ο τρόπος εκτέλεσης διαφέρουν ελάχιστα από συνταγή σε συνταγή. Υπάρχουν, όμως, μερικά μυστικά που θα κάνουν τη ζέστη σας σοκολάτα να ξεχωρίσει.

Πορτοκάλι

Ζεστή σοκολάτα πορτοκαλιού

Ο συγκεκριμένος συνδυασμός είναι και άκρως γευστικός. Μία κουταλιά της σούπας φρεσκοστυμμένου χυμού πορτοκαλιού και ένα γερό ανακάτεμα αρκούν για να προσθέσουν στο ρόφημα μία παιχνιδιάρικη νότα εσπεριδοειδών. Και αν το πορτοκάλι είναι το αγαπημένο σας φρούτο, κρατήστε τις φλούδες του και τοποθετήστε τες στην κορυφή του φλιτζανιού. Το πιο υγιεινό και αρωματικό γαρνίρισμα στο ποτήρι σας!

Λίγη καραμέλα ακόμα
Αν οι γλυκό συνδυασμοί είναι η αδυναμία σας, τότε θα λατρέψετε το γευστικό κράμα που γεννά η σοκολάτα όταν στον δρόμο της συναντά την καραμέλα. Αν σας αρέσουν οι πειραματισμοί προσθέστε και μερικές νιφάδες από ανθό αλατιού.

Κανέλα και άλλες ιστορίες μπαχαρικών

Ζεστή σοκολάτα κανέλας

Σύμφωνα με τον θρύλο, οι Μεξικάνοι ως έμπειροι γνώστες της σοκολάτας γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις θαυματουργές ιδιότητες της σοκολάτας και τον πολλαπλασιασμό που γνωρίζουν τα οφέλη της όταν συνδυάζονται με κάθε λογής μπαχαρικό. Ετσι, αρωματίζουν τη ζέστη τους σοκολάτα με μία πρέζα κανέλα και μία μικρότερη από πιπέρι καγιέν. Ταυτόχρονα.

Έχετε δοκιμάσει σοκολάτα με μέντα;

Ζεστή σοκολάτα μέντα

Αν ναι, τότε γνωρίζετε από πρώτο χέρι την δροσιστική (και ήπια πληθωρική) επίγευση που αφήνει στους γευστικούς κάλυκες. Μισό κουταλάκι του γλυκού από λικέρ μέντα αρκεί για να προσδώσετε γεύση και χρώμα στο σοκολατένιο φλιτζάνι σας.

Μία κουταλιά κονιάκ
Ένας συνδυασμός για καλά εκπαιδευμένους ουρανίσκους που ξέρουν να… αντέχουν. Και να περπατούν σε μεθυστικά (κυριολεκτικά) μονοπάτια γεύσης και αρωμάτων. Να θυμάστε ότι μία κουταλιά αρκεί και ότι δεν χρειάζονται υπερβολές ως προς την αναλογία των συστατικών.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share