Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Πατάτες Country: Μυστικά για να γλείφετε τα δάχτυλά σας - Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και...

Δώστε βάση!

8 Δεκεμβρίου 2022 11:49
Πατάτες Country: Μυστικά για να γλείφετε τα δάχτυλά σας - Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πατάτες country! Οι τέλειες πατάτες τηγανιτές μαζί με την φλούδα τους! Θα τρελαθείς με το αποτέλεσμα, θα είναι λες και τις παρήγγειλες απέξω

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ξεχάστε το τηγάνισμα: Το μυστικό με το ελαιόλαδο για τραγανές και πεντανόστιμες πατάτες τηγανητές χωρίς τηγάνι

Υλικά για τηγανιτές πατάτες

8 πατάτες σπούντας

Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Παίρνουμε ίδιες πατάτες σε μέγεθος, τις ξεπλένουμε και τις βράζουμε βάζοντας σε κρύο νερό με αλάτι και δάφνη, προσοχή πριν τις βάλουμε να τις τρυπήσουμε με ένα πιρούνι παντού.

Αυτό βοηθάει στο να μην σκάσουν οι πατάτες στο βράσιμο.

Βράζουμε για 40 λεπτά.

Όταν βράσουν τις βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες να κρυώσουν καλά.

Τις βγάζουμε, τις κόβουμε κάθετα και μετά κυδωνάτες, τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο στους 200 βαθμούς.

Πατάτες Country

Πατάτες Country – Μείγμα αλατιού για τις πατάτες

  • 500 γρ αλάτι ημίχονδρο
  • 1 κ.τ.σ πιπέρι μαύρο
  • 1 κ.τ.σ κύμινο τριμμένο
  • 1 κ.τ.σ Κόλιανδρο τριμμένο
  • 1 κ.τ.σ σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.τ.σ πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.τ.σ ξερό δεντρολίβανο
  • 1 κ.τ.σ ρίγανη
  • 1 κ.τ.σ θυμάρι
  • 1/2 κ.τ.σ μπούκοβο
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share