Καμία ανοδική πορεία ζυγαριάς: Τα πιο υγιεινά μακαρόνια ολικής άλεσης με ψητά λαχανικά και ανθότυρο
Για να τρως...χωρίς ενοχές
7 Δεκεμβρίου 2022 10:40
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Όλοι ξέρουμε πόσο μεγάλο πρόβλημα και ταυτόχρονα πειρασμός έιναι να θέλεις να κάνεις διατροφή, να σου αρέσουν τα μακαρόνια και να πρέπει να τα στερηθείς...
Αυτό που δεν ξέρουμε όλοι όμως είναι πως να μετατρέπουμε μια συνταγή με μακαρόνια από ανθυγιεινή σε υγιεινή. Τα μακαρόνια ολικής αλέσεως είναι γεμάτα από σύνθετους υδατάνθρακες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που προσφέρουν ενέργεια στον οργανισμό και βελτιώνουν τη βιολογική λειτουργία. Μάλιστα σε συνδυασμό με το ανθότυρο και τα μανιτάρια η βιολογική αξία τους ανεβαίνουν αρκετά σκαλοπάτια.
Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε για να ετοιμάσουμε την συνταγή!
Υλικά για 4 μερίδες
500γρ σπαγγέτι ολικής άλεσης
150γρ. μανιτάρια πλευρώτους
2 κόκκινες πιπεριές
2 κολοκυθάκια
1 μελιτζάνα
2κ.σ. ελαιόλαδο
200γρ. ανθότυρο
3κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
2κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά. Κόβουμε σε φέτες τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες και τα μανιτάρια.
Αλατοπιπερώνουμε τα λαχανικά και τα αλείφουμε με λίγο λάδι. Τα ψήνουμε στο γκριλ.
Βράζουμε τα μακαρόνια για 10-12 λεπτά και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε.
Ανακατεύουμε τα βρασμένα μακαρόνια με τα λαχανικά και το ανθότυρο κομμένο σε κυβάκια. Χτυπάμε λίγο λάδι, ξίδι, αλάτι, πιπέρι, βασιλικό και σκόρδο και περιχύνουμε το μίγμα στα ζυμαρικά.