Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Χρειάζονται μόνο 3 λεπτά: Το μυστικό κόλπο για το πιο τραγανό μπέικον του κόσμου

Το γνωρίζατε;

6 Δεκεμβρίου 2022 09:06
Χρειάζονται μόνο 3 λεπτά: Το μυστικό κόλπο για το πιο τραγανό μπέικον του κόσμου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η σεφ και γνωστή food blogger Anjali Prasertong έχει ένα μυστικό να μοιραστεί με όλους εμάς για «το ωραιότερο μπέικον που φάγατε ποτέ», όπως λέει χαρακτηριστικά. «Όταν άκουσα ότι το να προσθέσεις λίγο νερό στο τηγάνι με το μπέικον θα το απέτρεπε από το να βγάλει όλο το λίπος, ένιωσα υποχρεωμένη να το δοκιμάσω.

Παράλληλα, δείτε το κόλπο με το μπέικον και το αλουμινόχαρτο που ουδείς γνωρίζει.

Και όχι μόνο επιβεβαιώνω πως αυτή η μικρή συμβουλή είναι ιδανική για να κρατάς καθαρή την ποδιά σου, αλλά ανακάλυψα επίσης πως είναι και το μεγάλο κλειδί για καλύτερο μπέικον». Η Prasertong μας λέει ότι είδε ένα βίντεο της America’s Test Kitchen που πρότεινε ακόμα περισσότερο νερό στο τηγάνι, τόσο ώστε να καλυφθούν οι φέτες του μπέικον.

τραγανό μπέικον

Το νερό που σιγοβράζει κρατά μέσα το λίπος στο μπέικον, λέει πάντα η Prasertong, κι έτσι μέχρι να εξατμιστεί πλήρως το νερό, το μπέικον έχει αρχίσει να γίνεται τραγανό.

«Δοκίμασα τη μέθοδο αρκετές φορές με διαφορετικές ποσότητες νερού και βρήκα πως το America’s Test Kitchen είχε δίκιο». Μας λέει πάντως πως δεν χρειάζεται να καλύψουμε όλο το μπέικον με νερό, καθώς αυτό κάνει το τηγάνισμα να κρατά περισσότερο.

«Μόλις βάλεις το μπέικον στο τηγάνι, πρόσθεσε απλώς αρκετό νερό ώστε να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού και μαγείρεψε σε μεσαία-δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Μετά μείωσε τη φωτιά στο μέτριο και τηγάνισε το μπέικον μέχρι να ξεροψηθεί»…

Πραγματική πανδαισία γεύσεων: Τοποθέτησε 10 φέτες μπέικον στο αλουμινόχαρτο και τύλιξε τον κιμά - Θα πάθετε πλάκα!

Αν θέλετε μια γρήγορη συνταγή που θα λατρέψουν όλοι, ακόμα και οι πιο δύσκολοι στο φαγητό, τότε ρίξτε μια ματιά στη παρακάτω συνταγή για γεμιστό ρολό κιμά. Γίνεται πανεύκολα και μέσα σε μια ώρα είναι έτοιμο!

Με την ευκαιρία δείτε εδώ για ποιους λόγους πρέπει να μαρινάρετε το κρέας.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κιλό κιμά βόειο
  • 1⅓ φλιτζάνι φρυγανιά
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 2 αυγά
  • 6-8 φέτες ζαμπόν
  • 6 φέτες τυρί
  • 100 γραμμάρια σπανάκι
  • 10-15 φέτες μπέικον

Οδηγίες:

  • Ανακατέψτε τον κιμά με τη φρυγανιά, το αλάτι, το πιπέρι και τα αυγά.
  • Σε ένα μεσαίο ταψί απλώστε ένα αλουμινόχαρτο και πιέστε το μείγμα με τον κιμά για να γίνει ένα λεπτό και επίπεδο. Στη συνέχεια, απλώστε πάνω του τις φέτες από ζαμπόν, τυρί και στο κέντρο το σπανάκι.
  • Με τη βοήθεια του αλουμινόχαρτου, τυλίξτε το ρολό κιμά για να πάρει το μορφή κυλίνδρου. Κλείστε τα πλαϊνά με κιμά για να μη βγει το περιεχόμενο κατά το ψήσιμο.
  • Απλώστε ξανά το αλουμινόχαρτο στο ταψί και καλύψτε όλη την επιφάνεια με φέτες από μπέικον. Στη συνέχεια, τοποθετήστε πάνω το ρολό κιμά και με τον ίδιο τρόπο όπως πριν τυλίξτε το ρολό μέχρι οι φέτες να καλύψουν ολόκληρο το ρολό.
  • Τυλίξτε το ρολό με το αλουμινόχαρτο και ψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο έπειτα από 30 λεπτά για να ξεροψηθεί το μπέικον.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share