Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εναλλακτικά μελομακάρονα: Η απόλυτη συνταγή για το χριστουγεννιάτικο γλυκό σε μορφή μπισκότου

Γεύση που λιώνει στο στόμα

1 Δεκεμβρίου 2022 11:59
Εναλλακτικά μελομακάρονα: Η απόλυτη συνταγή για το χριστουγεννιάτικο γλυκό σε μορφή μπισκότου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μοσχοβολιστά μελομακάρονα σαν χριστουγεννιάτικα μπισκότα που φτιάχνουμε χρησιμοποιώντας σιρόπι αγαύης αντί για ζάχαρη. Θα σάς αρέσουν τόσο που θα θέλετε να τα φτιάχνετε όλο το χρόνο! Με την ευκαιρία, δείτε το απόλυτο cheesecake με βάση από μελομακάρονα.

Υλικά

  • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 200ml Σιρόπι Αγαύης Sunny Via
  • 2 αβγά, τους κρόκους
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο

Εναλλακτικά μελομακάρονα: Η απόλυτη συνταγή για το χριστουγεννιάτικο γλυκό σε μορφή μπισκότου

Διαδικασία

  • Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τους κρόκους και το Σιρόπι Αγαύης μέχρι το μίγμα να αφρατέψει. Προσθέτετε το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Χωρίζετε τη ζύμη σε μπαστούνια και τα τυλίγετε με μεμβράνη. Τοποθετείτε τα μπαστούνια για 1 ώρα στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η ζύμη.
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C. Απλώνετε χαρτί ψησίματος σε ρηχό ταψί και πλάθετε τα μπισκότα στο μέγεθος και σχήμα που επιθυμείτε. Αφήνετε αποστάσεις μεταξύ τους και ψήνετε στον αέρα για 15 λεπτά.
  • Τα βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσουν πριν σερβίρετε.
  • Όταν κρυώσουν μπορείτε να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη ή να βουτήξετε τη μισή επιφάνειά τους σε λιωμένη κουβερτούρα. Στη δεύτερη περίπτωση τα αφήνετε να στεγνώσουνκαλά πριν τα σερβίρετε.

Δεν πάει το μυαλό σας: Αυτό θα συμβεί στο σώμα σας αν βάζετε κανέλα στον καφέ

Η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό με γλυκιά γεύση που συνοδεύει πολλά φαγητά και ποτά. Συνήθως την βάζουμε στον καφέ για μια έξτρα γεύση αλλά δεν γνωρίζαμε ότι έχει πολλά οφέλη στην υγεία!

Αυτοί είναι οι λόγοι που πρέπει να καταναλώνετε καθημερινά κανέλα και το καλύτερο είναι να την καταναλώνετε το πρωί στον καφέ σας. Ακόμα, αν την συνδυάσετε με μέλι, τότε θα δείτε ακόμα περισσότερες αλλαγές στο σώμα και στον οργανισμό σας.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού του κανέλα σε ζεστό καφέ είναι αρκετό για το σώμα για να αντιμετωπίσει τους ιούς και τα βακτήρια.

Διεγείρει τον εγκέφαλο

Βελτιώνει τη μνήμη, σας κρατά σε εγρήγορση και είστε ποιο συγκεντρωμένοι πλέον.

καφές με κανέλα

Μειώνει το σάκχαρο του αίματος και τα επίπεδα χοληστερόλης

Η τακτική χρήση της κανέλας μπορεί να σας προστατεύσει από διαβήτη και τη χοληστερίνη. Μπορεί να χρειάζεστε μόνο 6 γραμμάρια ανά ημέρα.

Μειώνει τους πόνους της περιόδου

Ως εκ τούτου, οι γυναίκες που έχουν επώδυνο έμμηνο κύκλο πρέπει να προσθέτουν περισσότερη κανέλα στα ποτά και τα τρόφιμα τους.

Βελτιώνει την κυκλοφορία και αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας

Ένα ζεστό ρόφημα, για παράδειγμα πίνοντας καφέ με ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού κανέλα, θα μπορέσετε να ανακτήσετε την ενέργειά σας και θα βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τους ανθρώπους που έχουν πάντα κρύα πόδια και χέρια.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share