Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023

Γευστική αποκάλυψη σε 5': Τυρόπιτα με φέτα, γιαούρτι και τραγανό φύλλο που λιώνει στο στόμα

Γεύση που θα σας μείνει

1 Δεκεμβρίου 2022 08:10
Γευστική αποκάλυψη σε 5': Τυρόπιτα με φέτα, γιαούρτι και τραγανό φύλλο που λιώνει στο στόμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τυρόπιτα με τραγανό φύλλο και κρεμώδη γέμιση με φέτα και γιαούρτι έτοιμη σε 5'. Μία διαφορετική παραλλαγή της αγαπημένης σας πίτας που θα απογειώσει τον ουρανίσκο σας. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για βουνίσια τυρόπιτα.

Υλικά

  • 500 γρ φύλλο κρούστας
  • 300 γρ γάλα
  • 150 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 500 γρ τυρί φέτα
  • 2 μέτρια αυγά
  • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 1/4 κτγ πιπέρι

Για το ράντισμα

  • 100 γρ σόδα
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 1 κτγ αλάτι

Για το πασπάλισμα

  • Σουσάμι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε και σπάμε το τυρί φέτα με ένα πιρούνι.
  • Προσθέτουμε το γάλα , τα αυγά , το στραγγιστό γιαούρτι , το μπέικεν και το πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την σόδα το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατεύουμε το μείγμα.
  • Ανοίγουμε 1 συσκευασία 500 γρ. φύλλο κρούστας και τα σκεπάζουμε να μην ξεραθούν.
  • Παίρνουμε ένα ταψί 35χ42 εκ. και το αλείφουμε με ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε 4 φύλλα στον πάτο του ταψιού και τα ραντίζουμε πολύ καλά.
  • Κόβουμε σε ψιλές φέτες 4 φύλλα και τα αφρατεύουμε με τα χέρια μας .
  • Τα βάζουμε μέσα στο ταψί και τα ραντίζουμε.
  • Προσθέτουμε την γέμιση ομοιόμορφα πάνω από τα φύλλα που ψιλοκόψαμε.
  • Διπλώνουμε τις άκρες από τα φύλλα και ραντίζουμε συγχρόνως.
  • Βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα που έμειναν (4 )και τα διπλώνουμε προς μέσα .
  • Ραντίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Με ένα ξυλάκι κάνουμε παντού τρύπες σε όλη την επιφάνεια της πίτας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50-60 λεπτά στους 180 c.

Όπως την έκανε η γιαγιά μας: Γευστική κολοκυθόπιτα με φέτα και γιαούρτι - Η πίτα που αγαπάμε να τρώμε τον χειμώνα

Ο καιρός που έρχεται είναι ιδανικός για… κλείσιμο στο σπίτι, χουχούλιασμα και μαγείρεμα.

Πέρα λοιπόν από τις κλασικές συνταγές για σούπες που προτείνουν οι περισσότεροι, εμείς σας δίνουμε την ευκαιρία να φτιάξετε την πιο εύκολη, γρήγορη αλλά και σούπερ γευστική κολοκυθόπιτα, όπως την έφτιαχνε η γιαγιά μας. Με την ευκαιρία, δείτε την υπερτροφή του χειμώνα με φέτα.

Τα υλικά λίγα, τα βήματα ελάχιστα!

Υλικά

  • 500γρ τριμμένα (χωρίς υγρά) Κολοκύθια
  • 100γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300γρ Τυρί φέτα
  • 100γρ Γιαούρτι
  • 2 Αυγά
  • 2 κομμένα Φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι Άνηθο
  • 1 κουτ γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 Ξύσμα Λεμόνι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς .
  • Τρίβουμε τα κολοκυθιά και τα ζουλάμε με τα χέρια μας να φύγουν τα υγρά τους.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα κολοκυθάκια , τα αυγά, το γιαούρτι,το τυρί, τα κρεμμυδάκια , το ελαιόλαδο ,το ξύσμα λεμονιού, αλάτι , πιπέρι.
  • Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν μέχρι να γίνει ένας μαλακός χυλός.
  • Αλείφουμε ένα ταψάκι με λίγο λάδι 26 εκ (θέλουμε να είναι λεπτή στρώσει για να ψηθεί καλά) και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
  • Στρώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα.
  • Ρίχνουμε από πάνω επιπλέον τυράκι και πασπαλίζουμε με πινέλο ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε για 55 λεπτά και στα μισά του ψησίματος σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Όπως την έκανε η γιαγιά μας: Γευστική κολοκυθόπιτα με φέτα και γιαούρτι - Η πίτα που αγαπάμε να τρώμε τον χειμώνα

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share