Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Ζουμερό κοτόπουλο λεμονάτο με σκόρδο υπερχιλισμένο με κρεμώδη σάλτσα

Μαγευτικό αποτέλεσμα!

30 Νοεμβρίου 2022 16:28
Ζουμερό κοτόπουλο λεμονάτο με σκόρδο υπερχιλισμένο με κρεμώδη σάλτσα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πεντανόστιμο λεμονάτο κοτόπουλο με σκόρδο σε κρεμώδη σάλτσα. Συνοδέψτε το με πέννες, πασπαλίστε το με φρέσκα φύλλα μαϊντανού και απολαύστε ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο στο καθημερινό και όχι μόνο οικογενειακό τραπέζι. Μια εύκολη συνταγή που με το βίντεο που σας δίνουμε θα σας βοηθήσει να φτιάξετε εύκολα αυτό το υπέροχο πιάτο. Δοκιμάστε το!

Δείτε επίσης πως θα φτιάξετε την πιο χορταστική σαλάτα με κοτόπουλο

Κοτόπουλο λεμονάτο με σκόρδο και κρεμώδη σάλτσα

Υλικά συνταγής

  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 2 στήθη φιλέτο κοτόπουλου συνολικού βάρους 450 γρ. περίπου
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμός κότας
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 2 λεμονιών το χυμό
  • 1/4 φλ. τσαγιού λευκό, ξηρό κρασί
  • 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
  • ζυμαρικό πέννες για συνοδευτικό και τριμμένο τυρί για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε τα 2 στήθη κοτόπουλου οριζόντια στη μέση ώστε να έχετε 4 φιλέτα. Σε ένα μεγάλο, βαθύ πιάτο ρίχνετε το αλεύρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ρίγανη και τα ανακατεύετε.
  2. Αλατίζετε τα φιλέτα κοτόπουλου, τα βάζετε στο πιάτο με το αλεύρι και τα αλευρώνετε φροντίζοντας να καλυφθούν καλά και από τις 2 πλευρές. Τα αφήνετε στην άκρη.
  3. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και τηγανίζετε τα αλευρωμένα φιλέτα κοτόπουλου για 5-6 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε πιάτο.
  4. Στο ίδιο ζεστό τηγάνι ρίχνετε το ζωμό κότας, το βούτυρο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το κρασί και αλατοπίπερο και ανακατεύετε.
  5. Μόλις πάρουν 1-2 βράσεις, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, προσθέστε τις φέτες λεμονιού και τα τηγανισμένα στήθη κοτόπουλου.
  6. Συνεχίζετε το σιγοβράσιμο για 1-2 λ γυρίζοντας το κοτόπουλο και από την άλλη πλευρά, σκεπάζοντάς το διαρκώς με το υγρό μείγμα.
  7. Τέλος ρίχνετε το μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το σερβίρετε με πέννες που ήδη έχετε βράσει πασπαλισμένες με μπόλικη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι. Καλή σας όρεξη

Πηγή: εδώ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share