Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Αφράτα κρουασανάκια τυριών για να μην μείνει ποτέ νηστικό το παιδάκι σας στο σχολείο

Και να μοιράσει και στους φίλους του!

30 Νοεμβρίου 2022 11:19
Αφράτα κρουασανάκια τυριών για να μην μείνει ποτέ νηστικό το παιδάκι σας στο σχολείο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κρουασανάκια τυριών σούπερ αφράτα και νόστιμα ιδανικά για το σχολείο ή ακόμη και το παιδικό πάρτι. Τα παιδιά θα τα λατρέψουν και οι γονείς μπορούν να τα παίρνουν μαζί στην δουλειά!

Μάθετε επίσης πως να φτιάξετε την βουνίσια τυρόπιτα που μυρίζει χωριό

Η σημερινή συνταγή με τα αλμυρά κρουασανάκια τυριών για το σχολικό κολατσιό, το παιδικό πάρτι, το σνακ στην δουλειά, τους μπουφέδες μας, ακόμη και τα πικνικ μας, όταν μας το επιτρέψει ο καιρός. Είναι πεντανόστιμα, πανεύκολα και σκέτος αφρός. Πάμε να δούμε τι χρειαζόμαστε για αυτήν την συνταγή!

Λαχταριστά κρουασανάκια τυριού για κολατσιό

Υλικά

  • Ελαιολαδο 1 κούπα
  • Γάλα Φρέσκο 1 κούπα χλιαρό
  • Γιαούρτι Στραγγιστό 1 κούπα
  • Μαγιά 1 φακελάκι
  • Αυγα 2
  • Μπέικιν Πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Μελι 1 κουταλιά της σούπας
  • Αλατι 1,5 κουταλάκι του γλυκού
  • Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 1 κιλό περίπου
    Για την γέμιση
  • Φέτα 300 γραμμάρια
  • Ανθοτυρο 300 γραμμάρια νωπό
  • Κεφαλογραβιέρα 100 γραμμάρια τριμμένη
  • Αυγα 1
  • Πιπέρι Κατά βούληση
    Για το άλειμμα
  • Κρόκους Αυγού 2
  • Νερό 2 κουταλιές της σούπας
  • Τα κρουασανάκια είναι από τα αγαπημένα σναν μικρών και μεγάλων. Είναι νόστιμα ακόμη και σκέτα ενώ τις περισσότερες φορές τα γεμίζουμε με πραλίνες ή μαρμελάδες. Όμως κρουασάν είναι η ζύμη και το σχήμα και όχι αναγκαστικά η γέμιση, οπότε μπορούμε να φτιάξουμε και αλμυρά κρουασανάκια.

Εκτέλεση για τα κρουασανάκια τυριών

  1. Αρχικά ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα με την μαγιά και το μέλι.
  2. Έπειτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το στραγγιστό γιαούρτι, τα αυγά, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
  3. Στην συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη που να πλάθεται εύκολα.
  4. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.
  5. Όσο περιμένουμε την ζύμη ανακατεύουμε σε ένα μπολ την φέτα θρυμματισμένη, το ανθότυρο θρυμματισμένο, την κεφαλογραβιέρα τριμμένη, το αυγό και το πιπέρι.
  6. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη κόβουμε σαν ένα πορτοκάλι σε μέγεθος και ανοίγουμε φύλλο με λίγο αλεύρι.
  7. Κόβουμε το φύλλο σε 12 τρίγωνα και βάζουμε στο κάθε τρίγωνο από 1 κουταλιά της σούπας γέμιση.
  8. Ρολάρουμε σε κρουασανάκια.
  9. Χτυπάμε τους κρόκους αυγού με το νερό και αλείφουμε τα κρουασανάκια τα οποία τα έχουμε τοποθετήσει σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  10. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν καλά.

Tips για τα κρουασανάκια τυριών

Το πιπέρι στην γέμιση είναι προαιρετικό. Μπορείτε να βάλετε ό,τι γιαούρτι έχετε!

Πηγη: εδώ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share