Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φιλετο κοτόπουλο στολισμένο με μέλι, σκόρδο και ντοματίνια: Η αρωματική συνταγή που ήρθε για να μείνει

Ισορροπημένο και εναλλακτικό!

29 Νοεμβρίου 2022 11:18
Φιλετο κοτόπουλο στολισμένο με μέλι, σκόρδο και ντοματίνια: Η αρωματική συνταγή που ήρθε για να μείνει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δεν υπάρχει πιο ωραία εκδοχή του κοτόπουλου από το να είναι πρώτον φιλέτο, οπότε δεν χρειάζεται ξεκοκκάλισμα και δεύτερον να συνδυάζεται με τα σωστά προϊόντα που προσφέρουν ισορροπία και υψηλή αισθητική στο πιάτο σας.

Μάθετε επίσης το μυστικό για το κλασικό κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο

Το φιλέτο κοτόπουλο στο τηγάνι σε συνδυασμό με το μέλι που θα διατηρήσει την γλυκόξινη γεύση και τα ντοματίνια που θα κρατήσουν ισορροπία θα γίνουν η αιτία να κρατήσετε και εσείς αυτό το πιάτο στο τραπέζι σας από εδώ και πέρα.

Πάμε να δούμε πως θα το ετοιμάσετε!

Φιλετάκι κοτόπουλου με μέλι, σκόρδο και ντοματίνια

Υλικά

Για τέσσερα άτομα:

  • 700 γρ. φιλέτο κοτόπουλου από μπούτι, κομμένο σε λωρίδες (πάχους 2 εκ.)
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • 1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
  • 40 ml χυμός λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία παρασκευής

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 6 - 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, το σκόρδο και αλατοπίπερο, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι με τη μουστάρδα και το λεμόνι και περιχύνουμε το κοτόπουλο.
  4. Ανακατεύουμε απαλά, σκορπίζουμε το βασιλικό και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μελώσουν τα ντοματάκια και να γίνει το κοτόπουλο.
  5. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα και αφράτο ρύζι.

Πηγή: εδώ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share