Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023

Φτιάξτε το πιο μοναδικό γλυκό του κουταλιού με πορτοκάλι - Δεν θα μείνει τίποτα

Δείτε την πανεύκολη και γρήγορη συνταγή

24 Νοεμβρίου 2022 13:07
Φτιάξτε το πιο μοναδικό γλυκό του κουταλιού με πορτοκάλι - Δεν θα μείνει τίποτα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα γλυκά του κουταλιού είναι διαχρονική αξία στις καρδιες των ανθρώπων. Πλέον τα περισσότερα αυθεντικά και χειροποίητα γλυκά του κουταλιού θα τα βρει κανείς σε μαγαζάκια με βιολογικά και χειροποίητα προϊόντα σε χωριά.

Φτιάξτε επίσης ένα λαχταρίστό γλυκό που έχει διώξει μακριά τις θερμίδες από πάνω του

Εμέις θα σας δείξουμε πώς να φτιάξετε στο σπίτι σας γρήγορα και αύκολα γλυκό του κουταλιού με πορτοκάλι. Η γλυκόπικρη γεύση του και το λαμπερό του χρώμα το κάνει ένα από τα λατρεμένα γλυκά του κουταλιού!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 2000 gr. πορτοκάλια
  • 1800 gr. ζάχαρη
  • 1 κάψουλα βανίλιας
  • Χυμό λεμονιού

Οδηγίες παρασκευής:

  1. Διαλέγουμε χοντρόφλουδα, καθαρά και φρέσκα πορτοκάλια..
  2. Τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε, τρίβουμε με ψιλό τρίφτη ελαφρά την φλούδα τους, με προσοχή γιατί δεν πρέπει να φτάσουμε στην άσπρη σάρκα..
  3. Βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα άφθονο νερό και βράζουμε τα πορτοκάλια σε δυνατή φωτιά για 45-50 λεπτά.
  4. Κρυώνουμε τα πορτοκάλια σε λεκάνη με κρύο νερό, τα αφήνουμε μέσα στο νερό για 15 λεπτά αλλάζοντας τακτικά το νερό..
  5. Βγάζουμε τα πορτοκάλια από το νερό, τα βάζουμε σε μία λεκάνη και τα αφήνουμε να στεγνώσει η φλούδα τους 1-2 ώρες..
  6. Κόβουμε τα πορτοκάλια κάθετα στην μέση, αφαιρώντας τις άκρες τους, στην συνέχεια τα κόβουμε σε χοντρές φέτες 3 εκ. περίπου.
  7. Τοποθετούμε τις φέτες πορτοκαλιού σε τρυπητό, βάζοντας μία λεκάνη από κάτω για να συλλέξουμε τα υγρα που θα βγάλουν και τα αφήνουμε 1-2 ώρες. Ζυγίζουμε τα πορτοκάλια και όσο είναι τελικά, τόση ζάχαρη θα χρησίμοποιήσουμε..
  8. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε την μισή ποσότητα ζάχαρης, κατόπιν δημιουργούμε στρώσεις με τις φέτες και εναλλάξ με ζάχαρη.
  9. Προσθέτουμε τα υγρά που έμειναν και λίγο νερό περίπου 1/2 φλυτζάνι, γιατί θα βγούν και τα υπόλοιπα υγρά από τα πορτοκάλια.
  10. Βράζουμε το γλυκό μας, σε μέτρια φωτιά,ξαφρίζουμε όταν χρειαστεί.

ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν πρέπει να ανακατεύουμε γιατί θα διαλύθούν οι φέτες!

Μόλις δέσει το σιρόπι αποσύρουμε. Προσθέτουμε την βανίλια και το λεμόνι, ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε το καυτό γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν.

Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι

ΠΗΓΗ: εδώ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share