Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Απίστευτος συνδιασμός μπριζόλας με μαρινάδα πορτοκάλι δενδρολίβανο - Το γκουρμέ στα καλύτερά του

Για εκείνους που έχουν ιδιαίτερες ψαγμένες γεύσεις

16 Νοεμβρίου 2022 12:10
Απίστευτος συνδιασμός μπριζόλας με μαρινάδα πορτοκάλι δενδρολίβανο - Το γκουρμέ στα καλύτερά του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μαριναρισμένη μπριζόλα με πορτοκάλι και δενδρολίβανο αποτελεί μια μοναδική γευστική επιλογή τόσο για αυτούς που απλά τους αρέσει να δοκιμάζουν και να πειραματίζονται όσο και για αυτούς με "επιδέξιο" ουρανίσκο.

Μάθετε πιο είναι το λάθος που μπορεί να χαλάσει την γεύση της μπριζόλας

Ο συνδιασμός κρέατος με το πορτοκάλι δημιουργεί έναν γλυκόξινο συνδιασμό που παρέα με το δενδρολίβανο απογειώνεται σε μια ξεχωριστή πεντανόστιμη γεύση.

Συνταγή με μπριζόλα πορτοκάλι και δενδρολίβανο

Τα υλικα που θα χρειαστείτε:

  • 4 μπριζόλες χοιρινές, από σπάλα, με το κόκαλο (πάχους περίπου 2 εκ.)
  • χυμός από 2 πορτοκάλια
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
  • 1 σκελίδα σκόρδου, κοπανισμένη
  • 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Maille Dijon originale
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + 2 κουτ. σούπας επιπλέον
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία παρασκευής:

  1. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τις 2 κουταλιές λάδι, το σκόρδο και το δεντρολίβανο.
  2. Βάζουμε τις μπριζόλες και ανακατεύουμε ώστε να βραχούν καλά από τη λιγοστή μαρινάδα. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες (ή ιδανικά 8 ώρες). Ενδιαμέσως, τις γυρνάμε για να μαριναριστούν ομοιόμορφα.
  3. Βγάζουμε τις μπριζόλες 15 λεπτά πριν από το ψήσιμο. Τις στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι (προτιμότερο αντικολλητικό) σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και βάζουμε τις μπριζόλες (αν δεν χωράνε όλες μαζί, τις ψήνουμε σε δύο δόσεις διαιρώντας τα υλικά).
  4. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα και αλατοπίπερο και ψήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  6. Τις σερβίρουμε ζεστές με πουρέ πατάτας και λαχανικά στον ατμό. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.

Πηγή εδώ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share