Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023

Μπισκοτογλυκό ψυγείου με σοκολάτα, δημητριακά και κονιάκ έτοιμο σε 15'

Το γλυκό που μεγάλωσε γενιές και γενιές

7 Νοεμβρίου 2022 10:24
Μπισκοτογλυκό ψυγείου με σοκολάτα, δημητριακά και κονιάκ έτοιμο σε 15'
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γλυκό ψυγείου με σοκολάτα, δημητριακά και μπισκότα έτοιμο σε 15'. Το αγαπημένο μας επιδόρπιο που θυμίζει το μωσαικό της γιαγιάς μας και δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο επειδόρπιο. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για εναλλακτικό τιραμισού.

Υλικά

  • 2 πακέτα μπισκότα βανίλιας πτι μπερ (450 γρ)-αυτά μπορεί να είναι ολικής άλεσης ή χωρίς ζάχαρη
  • 2 κούπες καρύδια (200 γρ)
  • 1 κούπα γάλα (200 ml)
  • 200 γρ κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος
  • 300 γρ βούτυρο (φυτικό)
  • 60 γρ κακάο σκόνη
  • 1 κούπα άχνη (100 γρ)
  • 1 ποτηράκι λικέρ ή κονιάκ (50 ml)
  • 1 κούπα δημητριακά (σοκολάτας ή της αρεσκείας σας)

Εκτέλεση

  • ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ. Σε μια λεκανίτσα σπάμε σε μικρά κομματάκια τα μπισκότα μας. Το μέγεθος των κομματιών το κανονίζετε ανάλογα με πώς θέλετε να φαίνεται το μωσαϊκό σας.
  • Χτυπάμε στον πολυκόφτη σε μικρά κομματάκια τα καρύδια, τη μια κούπα ψιλοκομμένα και την άλλη πιο χοντροκομμένα ώστε να νιώθουμε τα καρύδια όταν τρώμε το γλυκό. Μπορείτε να παραλείψετε τα καρύδια αν δε θέλουν τα παιδιά αλλά θα αντικαταστήσετε με κάτι άλλο, πχ περισσότερα μπισκότα ή δημητριακά της αρεσκείας τους ( 1,5 κούπες). Τα προσθέτουμε στη λεκάνη με τα μπισκότα, όπως και τα δημητριακά (προαιρετικά 1 κούπα δημητριακά της αρεσκείας μας, εδώ προτείνουμε σοκολατένια).
  • ΚΑΙΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ πολύ καλά και βάζουμε μέσα τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και αφήνουμε για 4-5 λεπτά. Μετά ανακατεύουμε ώστε να γίνει παχύρευστη κρέμα λεία. Λιώνουμε το βούτυρο και όπως είναι ζεστό βάζουμε το κακάο και ανακατεύουμε να λιώσει. Ποσθέτουμε στη λεκάνη με τα μπισκότα το λιωμένο βούτυρο με το κακάο και το γάλα με τη λιωμένη σοκολάτα.
  • ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ, αφού έχουμε φορέσει γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το βάζουμε σε μεμβράνη και δίνουμε με τα χέρια το σχήμα από σαλάμι (βλέπε φωτο & βίντεο). Αν θέλετε πιο έντονο το άρωμα του λικέρ ή κονιάκ πασπαλίστε τα χέρια σας μ αυτό και μετά βάλτε το μείγμα στη μεμβράνη, έτσι θα αρωματιστεί περισσότερο το γλυκό.
  • ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ-ΟΧΙ ΚΑΤΑΨΥΞΗ και το αφήνουμε 4-5 ώρες να ανταλλάξουν τα αρώματα τα υλικά μεταξύ τους και μετά το βγάζουμε από το ψυγείο, αν θέλουμε πασπαλίζουμε από πάνω με λίγη άχνη ώστε να μοιάζει περισσότερο με σαλάμι. Κόβουμε εύκολα σε φέτες και σερβίρουμε κάνοντας σχέδια με τη βοήθεια κακάου, σοκολάτας, σιρόπι σοκολάτας ή ότι άλλο θέλετε (βλέπε σχέδια στο βίντεο).
  • Μ' αυτόν τρόπο δηλ χωρίς κατάψυξη, πετυχαίνουμε να τρώμε το γλυκό μόλις το βγάλουμε από το ψυγείο και δεν κινδυνεύει να αλλοιωθεί βάλε-βγάλε από την κατάψυξη και με την ψύξη-απόψυξη!! Επίσης είναι αρκετά σφιχτό ώστε να μοιάζει σαν σοκολάτα και όχι "νιανιά" με το λιώσιμο!!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share