Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Τα μπιφτέκια αλλιώς: Το μυστικό στο πλάσιμο του κιμά για αποτέλεσμα που θα συναρπάσει

Θα σας λύσει τα χέρια!

5 Νοεμβρίου 2022 14:40
Τα μπιφτέκια αλλιώς: Το μυστικό στο πλάσιμο του κιμά για αποτέλεσμα που θα συναρπάσει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μπιφτέκια είναι το αγαπημένο φαγητό των περισσοτέρων από εμάς, αφού φτιάχνονται γρήγορα και είναι μία στάνταρ επιλογή για όσους δεν ξέρουν τι να μαγειρέψουν. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό για κεφτεδάκια που θα σας ξεμυαλίσουν.

Που κρύβονται όμως τα μυστικά για ατελείωτη νοστιμιά; Ένα από αυτά βρίσκεται στο πλάσιμο του κιμά.

Πώς τα ζυμώνουμε, πώς τα πλάθουμε

Αφού προσθέσουμε στον κιμά τα υλικά που θα επιλέξουμε, πρέπει να ζυμώσουμε το μείγμα καλά, για αρκετά λεπτά. Αυτό το κάνουμε για να ενωθούν τα υλικά, να διαλυθούν τα άσπρα στίγματα του λίπους και να ενοποιηθούν με τα υπόλοιπα υλικά, το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και αφράτο και να μη διαλυθεί όταν θα πλάσουμε και ψήσουμε τα μπιφτέκια.

Πολλοί σεφ προτείνουν να κάνουμε το ζύμωμα στον κάδο του μίξερ με το φτερό (το εργαλείο για το ζύμωμα ψωμιού), καθώς έτσι γίνεται ενιαίο και ομοιογενές το μείγμα.

Τα μπιφτέκια αλλιώς: Το μυστικό στο πλάσιμο του κιμά για αποτέλεσμα που θα συναρπάσει

Μετά το πλάσιμο, σειρά έχει η ξεκούραση. Αφήνουμε το μείγμα μας σκεπασμένο να ωριμάσει, να σιτέψει, για τουλάχιστον μισή ώρα στο ψυγείο. Με αυτόν τον τρόπο θα αναπτυχθούν πλήρως τα αρώματα, θα ενωθούν καλύτερα οι γεύσεις και το μείγμα θα σφίξει ώστε να πλάθεται ευκολότερα. Μπορούμε να φτιάξουμε το μείγμα αποβραδίς και να το αφήσουμε καλά σκεπασμένο στο ψυγείο.

Όταν έρθει η ώρα να πλάσουμε τα μπιφτέκια, παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα στα χέρια μας (πόσο μεγάλη ή μικρή εξαρτάται από το μέγεθος του μπιφτεκιού που θέλουμε να φτιάξουμε), τη ζυμώνουμε ξανά ελαφρώς και εν συνεχεία την πλάθουμε με τρόπο τέτοιο ώστε τα μπιφτέκια να είναι ισόπαχα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για να μπορέσουν να ψηθούν ομοιόμορφα και στον ίδιο χρόνο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share