Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Πουρές πατάτας: Το μυστικό για το πιο νόστιμο αποτέλεσμα με 4 υλικά

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

4 Νοεμβρίου 2022 11:58
Πουρές πατάτας: Το μυστικό για το πιο νόστιμο αποτέλεσμα με 4 υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο πουρέ πατάτας είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα στο τραπέζι. Ταιριάζει με κρέατα και λαχανικά και είναι εύκολο να ετοιμαστεί. Παρ 'όλα αυτά, η τεχνολογία μαγειρέματος έχει τις δικές της λεπτότητες και κόλπα. Με την ευκαιρία, δείτε το ύποπτο σημάδι στις πατάτες.

Πώς να επιλέξετε πατάτες για μαγείρεμα

Οι πατάτες είναι το κύριο συστατικό, οπότε η γεύση και το άρωμα του πιάτου εξαρτώνται άμεσα από αυτό. Οι πατάτες περιέχουν άμυλο, το οποίο επηρεάζει τη λαμπρότητα του πουρέ πατάτας. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε πατάτες με υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο, γιατί όσο περισσότερο υπάρχει, τόσο πιο ευάερο γίνεται το πιάτο. Εδώ είναι μερικά κόλπα για να δημιουργήσετε έναν υπέροχο μαγειρεμένο πουρέ.

Κορυφαία συμβουλή:

Πριν βράσετε τις πατάτες, τις κόβετε σε δύο ίσα μισά. Τρίψτε τα δύο μισά μεταξύ τους και πιέστε δυνατά. Εάν τα μισά κολλήσουν μεταξύ τους και κολλήσουν, τότε οι πατάτες περιέχουν πολύ άμυλο, επομένως είναι κατάλληλες για την παρασκευή πουρέ πατάτας. Εάν τα μισά ξεκολλήσουν γρήγορα το ένα από το άλλο, μια τέτοια πατάτα δεν θα κάνει έναν νόστιμο και ευάερο πουρέ.

Πώς να φτιάξετε πουρέ πατάτας

Οι πουρέ πατάτας παρασκευάζονται σύμφωνα με διάφορες συνταγές, αλλά σχεδόν πάντα περιλαμβάνουν τρία τυπικά προϊόντα - μια πατάτα με ένα ποτήρι γάλα και έναν κύβο βούτυρο.

Η γεύση θα επηρεαστεί από το βούτυρο που θα επιλέξετε. Οι πιο νόστιμοι πουρές πατάτας λαμβάνονται μόνο από φυσικά προϊόντα. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε τεχνητά υποκατάστατα βουτύρου (άλειμμα ή μαργαρίνη). Βλάπτουν τη γεύση του πιάτου και μειώνουν τη χρησιμότητά του. Η ποσότητα λαδιού υπολογίζεται με βάση την ποσότητα πατάτας - περίπου 50 γραμμάρια για κάθε 0,5 κιλά. Επηρεάζει επίσης την περιεκτικότητα σε θερμίδες του πιάτου - όσο περισσότερο λάδι, τόσο περισσότερα kcal υπάρχουν.

Ένα άλλο απαραίτητο συστατικό είναι το γάλα. Οι πουρέ πατάτας παρασκευάζονται χωρίς γάλα, αλλά τότε η κρεμώδης γεύση του πιάτου θα χαθεί. Η ποσότητα του δείχνει την επίδραση στη συνοχή - όσο περισσότερο γάλα, τόσο πιο μαλακό και πιο αέρινο θα είναι ο πουρές. Μην προσθέσετε πάρα πολύ από αυτό, ένα ή ενάμιση ποτήρι είναι αρκετό. Πριν προσθέσετε το γάλα, φροντίστε να το ζεστάνετε σε θερμοκρασία κοντά στο βρασμό και μετά ρίξτε το προσεκτικά στον πουρέ.

Πουρές πατάτας: Το μυστικό για το πιο νόστιμο αποτέλεσμα με 4 υλικά

Τέλος, το κύριο συστατικό είναι οι πατάτες. Το χρώμα εξαρτάται από την ποικιλία του, η οποία μπορεί να είναι κιτρινωπή ή κρεμώδης. Πολτοποιούμε τις πατάτες με θρυμματισμό, μετατρέποντάς τες σε πουρέ. Η μάζα πρέπει να είναι ομοιογενής, χωρίς σβώλους. Η ένταση του ζυμώματος επηρεάζει επίσης τη χνουδωτότητα και την αεριότητα του πιάτου. Όσο πιο δυναμική είναι η διαδικασία, τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα. Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ κουζίνας για ευκολία στο ζύμωμα πατάτας.

Πώς να φτιάξετε σωστά πουρέ πατάτας με γάλα

Η συνταγή για πουρέ πατάτας με γάλα είναι η πιο δημοφιλής μεταξύ άλλων.

Απαιτούμενα συστατικά:

  • Πατάτες - 6-7 κόνδυλοι.
  • Γάλα - 1,5 φλιτζάνια.
  • Βούτυρο - 1 κύβος.
  • Αλάτι για γεύση.

Τεχνολογία μαγειρέματος πουρέ πατάτας

Βήμα 1

Για να φτιάξετε πουρέ πατάτας με γάλα, ξεφλουδίστε τις πατάτες, αφαιρέστε τα μάτια από αυτές και κόψτε τις σε πολλά κομμάτια. Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα και γεμίζουμε με νερό, ώστε να το καλύψει εντελώς. Βράζουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά, τις αφήνουμε να βράσουν και προσθέτουμε αλάτι. Ελέγχουμε την ετοιμότητα με ένα μαχαίρι · η άκρη του θα πρέπει να μπαίνει εύκολα στις πατάτες.

Βήμα 2

Στραγγίστε το νερό από την κατσαρόλα με τις τελειωμένες πατάτες, βάλτε 300 ml γάλα στη σόμπα για να ζεσταθεί. Μέχρι να κρυώσουν οι πατάτες, πάρτε μια ζύμη και ζυμώστε την σε πουρέ κατάσταση. Προσθέστε ζεστό γάλα, ρίξτε το σταδιακά στον πουρέ και συνεχίστε να ζυμώνετε. Στο τέλος, προσθέστε λίγο μαλακωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share