Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κεφτεδάκια που "ξεμυαλίζουν": Το υλικό στον κιμά που θα κάνει όσους δοκιμάσουν να αναστενάξουν

Για ονειρεμένο αποτέλεσμα

4 Νοεμβρίου 2022 09:59
Κεφτεδάκια που
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι μεγαλώσαμε με τα κεφτεδάκια της γιαγιάς, με αυτά τα ζουμερά λαχταριστά κεφτεδάκια που μοσχοβολούσαν το σπίτι. Ποιό ήταν το μυστικό που τα έκανε τόσο νόστιμα; Ποιό ήταν το υλικό που τα απογείωνε; Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για vegan κεφτέδες.

Μπορεί να μην γνωρίζουμε το κόλπο της γιαγιάς, αλλά ξέρουμε ποιό είναι το υλικό που θα τα κάνει θεσπέσια.

Αν θέλετε να αναστενάζουν όσοι τα δοκιμάζουν και το άρωμα τους να ξεμυαλίζει τους πάντες, ένα είναι το μυστικό! Λίγο ούζο στον κιμά.

Μην παραλείψετε το ούζο, γιατί είναι αυτό που δίνει την ένταση καθώς και τη γλύκα του ούζου στα κεφτεδάκια, κάνοντάς τα μοναδικά και ακαταμάχητα. Άλλωστε αυτό κάνει και την διαφορά στη μοναδική τους γεύση. Κλείστε τα μάτια και θυμηθείτε τα κεφτεδάκια που φάγατε το καλοκαίρι στο νησί, στις διακοπές σας! Ακόμα τα θυμάστε!

Κεφτεδάκια που 'ξεμυαλίζουν': Το υλικό στον κιμά που θα κάνει όσους δοκιμάσουν να αναστενάξουν

Πήρε το μπαγιάτικο ψωμί και έπλασε κεφτεδάκια με κιμά, φρέσκες ντομάτες και ελιές - Το αποτέλεσμα απλά συναρπαστικό

Δοκιμάστε αυτά τα κλασικά κεφτεδάκια με κυμινάτη σάλτσα ντομάτας και ελιές. Είναι τόσο νόστιμα που θα εξαφανιστούν στο λεπτό! Με την ευκαιρία, δείτε 6 μυστικά για να πετύχετε την τέλεια σάλτσα κιμά.

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

  • 400 γρ. ανάμεικτο κιμά (μοσχαρίσιο και χοιρινό)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 150 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένο, στυμμένο
  • 1 αυγό
  • 1/4 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 3/4 κουτ, γλυκού ρίγανη ξερή
  • 20 ml ε.π. ελαιόλαδο + επιπλέον

Για το τηγάνισμα

  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • 2 κου. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις για πασπάλισμα
  • λίγο βασιλικό, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Για τη σάλτσα

  • 1200 γρ. ντομάτες ώριμες, τριμμένες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
  • 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
  • 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 2 κόκκους μπαχάρι
  • 150 γρ. ελιές μαύρες και πράσινες
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Πήρε το μπαγιάτικο ψωμί και έπλασε κεφτεδάκια με κιμά, φρέσκες ντομάτες και ελιές - Το αποτέλεσμα απλά συναρπαστικό

Εκτέλεση

  • Για τα κεφτεδάκια: Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, τα οποία αλευρώνουμε ελαφρά, τα τινάζουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα παντού. Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε μια πιατέλα σερβιρίσματος.
  • Για τη σάλτσα: Αδειάζουμε το λάδι από το τηγάνι, το τοποθετούμε ξανά στεγνό στη φωτιά και προσθέτουμε τις ντομάτες, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κύμινο, το μπαχάρι και τον ντοματοπελτέ.
  • Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μόλις η σάλτσα αρχίζει να δένει ανακατεύουμε μέσα τις ελιές. Μαγειρεύουμε για 5΄ ακόμη, σε χαμηλή φωτιά και περιχύνουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα. Τα σερβίρουμε ζεστά με λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share