Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Η συνταγή που θα φτιάξετε ξανά και ξανά: Νόστιμα μπιφτέκια ψαριού που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Θα πάθετε την πλάκα σας!

30 Οκτωβρίου 2022 18:29
Η συνταγή που θα φτιάξετε ξανά και ξανά: Νόστιμα μπιφτέκια ψαριού που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στα παιδιά αρέσουν τα ψάρια. Τους αρέσουν, όμως, πολύ και τα μπιφτέκια. Οπότε, τι θα λέγατε να τα συνδυάσετε;

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ζουμερά μπιφτέκια με ξύδι και άλλα 2 υλικά - Την διαφορά στην νοστιμιά δεν την κάνει το ψωμί

Δείτε παρακάτω μια νόστιμη και υγιεινή συνταγή

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. (περίπου) φιλέτα άσπρου ψαριού (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
  • 4 φρέσκα λεπτά κρεμμυδάκια κομμένα σε φετάκια
  • 3 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανό
  • ½ κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
  • 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο για άλειμμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Η συνταγή που θα φτιάξετε ξανά και ξανά: Νόστιμα μπιφτέκια ψαριού που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Τεμαχίζετε τα φιλέτα του ψαριού. Βάζετε το ψωμί μαζί με τα κρεμμυδάκια στο μίξερ και τα χτυπάτε με διακεκομμένες κινήσεις του μοτέρ μέχρι να γίνουν σαν χοντρά ψίχουλα.

Προσθέτετε το ψάρι και συνεχίζετε το χτύπημα για μερικά δευτερόλεπτα.

Προσθέτετε το αυγό, τον άνηθο (ή τον μαϊντανό), το ξύσμα λεμονιού και το αλατοπίπερο και τα χτυπάτε όλα, πάντα με διακεκομμένες κινήσεις του μοτέρ, για λίγα ακόμα δευτερόλεπτα (δεν πρέπει να λιώσετε το μείγμα).

Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και το κρατάτε στο ψυγείο για 20 με 30 λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 240°C. Βγάζετε το μείγμα από το ψυγείο και το πλάθετε σε 8 μπάλες.

Ύστερα, τις πιέζετε με τις παλάμες σας να γίνουν λίγο επίπεδες.

Αλείφετε το ταψί με λίγο ελαιόλαδο και αραδιάζετε πάνω τα μπιφτέκια (εναλλακτικά μπορείτε να στρώσετε μία λαδόκολλα).

Τα αλείφετε με λίγο λάδι και τα ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι να σφίξουν.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share