Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024

Τυρόπιτι στο πιτς φιτίλι: Η πιο εύκολη συνταγή που φτιάξατε ποτέ

Με γεύση σκέτη μούρλια

28 Οκτωβρίου 2022 16:56
Τυρόπιτι στο πιτς φιτίλι: Η πιο εύκολη συνταγή που φτιάξατε ποτέ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια τυρόπιτα με ξινομυζήθρα, που γίνεται πολύ γρήγορα και είναι τόσο εύκολη που δεν θέλει ούτε πλάστη ούτε πολλά σκεύη! Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για λαχταριστή τυρόπιτα περέκ.

Υλικά

Για το φύλλο:

  • 1 γιαούρτι των 200 ml (μπορεί να είναι και 2%)
  • Ελαιόλαδο καλής ποιότητας. ( στο κουπάκι του γιαουρτιού. μέχρι το σημείο που υπήρχε το γιαούρτι)
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 1 σφηνάκι ρακή (ή άλλο οινοπνευματώδες χωρίς μυρωδιά π.χ. βότκα , ρούμι κλπ)
  • Περίπου 3,5 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή για όλες τις χρήσεις με 3 κουταλάκια μπέικιν

Για τη γέμιση:

  • 1,5-2 κούπες ξινομυζήθρα (ή φέτα)
  • (ή όποια άλλη γέμιση θέλουμε…)

Για την κάλυψη:

  • 1 -2 κουταλιές γάλα
  • 1-2 κουταλιές σουσάμι αποφλοιωμένο

Τυρόπιτα 28ης Οκτωβρίου: Η συνταγή για την πίτα που θα απογειώσει το τραπέζι της εθνικής εορτής

Τυρόπιτα κανταΐφι και τρία λευκά τυριά, μια φοβερή και πρωτότυπη συνταγή για την αγαπημένη μας τυρόπιτα! Σας την συστήνουμε ανεπιφύλακτα αυτή τη συνταγή αφού η τυρόπιτα κανταΐφι αρέσει σε όλους και μπορεί να αποτελέσει ένα από τα ορεκτικά του τραπεζιού της 28ης Οκτωβρίου. Με την ευκαιρία, δείτε την τυρόπιτα με 3 τυριά χωρίς φύλλο που είναι έτοιμη σε 20'.

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
  • 300 γρ φέτα
  • 200 γρ Μανούρι τριμμένο
  • 300 γρ ανθότυρο
  • 2 αυγά
  • 200 γρ βούτυρο
  • 30 γρ βούτυρο (για το άλειμμα του ταψιού)
  • 250 γρ κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ γάλα + 2 αυγά (μείγμα για να περιχύσουμε το κανταΐφι πριν το ψήσουμε)

Τυρόπιτα 28ης Οκτωβρίου: Η συνταγή για την πίτα που θα απογειώσει το τραπέζι της εθνικής εορτής

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα τυριά τριμμένα (φέτα, μανούρι και ανθότυρο) προσθέτουμε και 50 γρ βούτυρο λιωμένο, τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε το κανταΐφι.
  • Ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι, το “ξάνουμε” πολύ καλά και το χωρίζουμε στη μέση.
  • Βάζουμε τη μισή ποσότητα κανταΐφι από το κανταΐφι σε σένα βουτυρωμένο πυρέξ (30*40cm ή 25*35 cm) και ραντίζουμε με την μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο.
  • Το στρώνουμε στον πάτο του το μισό από το “ξασμένο” κανταΐφι, πατώντας το λίγο με την παλάμη μας.
  • Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα των τυριών και το απλώνουμε να πάει ισόποσα παντού.
  • Τοποθετούμε το άλλο μισό κανταΐφι, σκεπάζονταας τα τυριά και περιχύνουμε ώστε να πάει παντού το λιωμένου βούτυρο.
  • Ανακατεύουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τα αυγά σε ένα μπολ, περιχύνουνε όλο το κανταΐφι.
  • Σκεπάζουμε την πίτα και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και περιμένουμε να φουσκώσει το μείγμα.
  • Στη συνέχεια ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου (σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο).
  • Μετά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και την ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά ή μέχρι να την δούμε να παίρνει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share