Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Ζουμερό ρολό κιμά με γέμιση γραβιέρας έτοιμο σε 30'

Ό,τι πιο λαχταριστό έχετε φάει

26 Οκτωβρίου 2022 14:14
Ζουμερό ρολό κιμά με γέμιση γραβιέρας έτοιμο σε 30'
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία πρωτότυπη συνταγή για ρολό κιμά με γέμιση τυρί γραβιέρα από τα χέρια του Γιώργου Τσούλη. Μυστικό της συνταγής είναι να αλευρώσετε τη γραβιέρα για να δημιουργηθεί κρούστα γύρω της κατά το ψήσιμο, ώστε να μη λιώσει κατά το ψήσιμο. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για εύκολα, αφράτα και πεντανόστιμα.

Υλικά

  • 700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά, 2 φορές περασμένο
  • 150 γρ. γραβιέρα, κομμένη σε κάθετες φέτες
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. Worcestershire sauce
  • 1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
  • 50 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • ½ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλεύρι, για το πασπάλισμα της γραβιέρας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Ζουμερό ρολό κιμά με γέμιση γραβιέρας έτοιμο σε 30'

Εκτέλεση

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Στη συνέχεια αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη ώστε να κρυώσουν τα κρεμμύδια.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, τη μουστάρδα, το μαϊντανό,τη Worcestershire sauce,τη φρυγανιά, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι. Πλάθουμε καλά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα τελείως.
  • Παίρνουμε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ 30x10, τη στρώνουμε με λαδόκολλα και βάζουμε τη μισή ποσότητα κιμά απλώνοντας την κατά μήκος της φόρμας και δημιουργούμε στο κέντρο της μία μακρόστενη τρύπα.
  • Έπειτα, παίρνουμε τις φέτες γραβιέρας, τις πασπαλίζουμε με αλεύρι και τις τοποθετούμε στο εσωτερικό της παραπάνω τρύπας και καλύπτουμε από πάνω με τον υπόλοιπο κιμά.
  • Μεταφέρουμε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα και ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
  • Μόλις ετοιμαστεί, το αφήνουμε να κρυώσει εκτός φούρνου για 5 λεπτά και στη συνέχεια το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share