Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι στο κρέας πριν το ψήσετε; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Προσοχή!

24 Οκτωβρίου 2022 13:35
Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι στο κρέας πριν το ψήσετε; Μην το ξανακάνετε ποτέ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αν πάντα προσθέτεις αλάτι και πιπέρι στο κρέας σου πριν από το ψήσιμο, ήρθε η στιγμή να το ξανασκεφτείς. Αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς και τους μεγαλύτερους σεφ θα μπορούσε να βρίσκεται στην κορυφή με τα ολέθρια λάθη μας σχετικά με το κρέας. Και αυτό, δεν είναι το μόνο λάθος, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να συνδυάζετε το κρέας με τις πατάτες.

Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία Gourmet Meat Club, το καρύκευμα πριν από το ψήσιμο είναι ένα κοινό λάθος στη μαγειρική, το οποίο σκληραίνει το κρέας.

«Το αλάτισμα του ωμού κρέατος αφαιρεί την υγρασία και το αφυδατώνει, κάνοντάς το σκληρό μετά το ψήσιμο», εξήγησε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ο ίδιος, μάλιστα, επιχειρεί να καταρρίψει μια μαγειρική τεχνική ευρέως αποδεκτή ακόμα και από επαγγελματίες σεφ: το μαρινάρισμα.

Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι στο κρέας πριν το ψήσετε; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Όπως εξηγεί, το μόνο συστατικό της μαρινάδας που απορροφάται από το ωμό κρέας είναι το αλάτι, το οποίο μάλιστα καλό θα ήταν να μην είχε απορροφηθεί καθώς, όπως είδαμε, το αφυδατώνει και το κάνει σκληρό.

Τι αντιπροτείνει η εταιρεία Gourmet Meat Club; Αντί να μαρινάρουμε το κρέας, να χρησιμοποιούμε τα υλικά της μαρινάδας για να φτιάξουμε μια σάλτσα με την οποία θα το συνοδεύσουμε όταν θα είναι έτοιμο.

Η μόνη προετοιμασία που έχει νόημα πριν από το ψήσιμο, συμπληρώνει η ίδια πηγή, είναι το λάδωμα του κρέατος.

Άραγε, οι υπεύθυνοι της εταιρείας Gourmet Meat Club έχουν δίκιο; Μια δοκιμή θα μας πείσει.

Σταματήστε να πίνετε αναψυκτικό όταν τρώτε κρέας - Ο χειρότερος συνδυασμός

Μια συνήθεια, που σύμφωνα με ερευνητές αποτελεί έναν από τους χειρότερους συνδυασμούς τροφίμων, είναι το να πίνουμε αναψυκτικά την ώρα που τρώμε κρέας. Μπορεί να μην διανοείσαι να τρως σουβλάκι χωρίς να πίνει αναψυκτικό, αλλά είναι κάτι που πρέπει να σταματήσεις.

Η ζάχαρη αποτελεί το 16% της συνολικής πρόσληψης ενέργειας, με τη μεγαλύτερη ποσότητα να έρχεται από τα γλυκά ποτά. Μια νέα μελέτη διαπίστωσε πως η κατανάλωση ενός αναψυκτικού ή ποτού με ζάχαρη μαζί με γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνη επηρεάζει τον μεταβολισμό και δημιουργεί λίπος. Ο συνδυασμός περιορίζει την αξία της πρωτεΐνης, η οποία αυξάνει τον κορεσμό, και μειώνει την πρόσληψη ενέργειας. Αποτελεί κάτι που πρέπει να προσέξετε, μετά και από τον χρόνο που ένα κρέας έχει μείνει στην κατάψυξη, μιας και αυτό μπορεί να βλάψει σοβαρά; την υγεία.

Ερευνητές ζήτησαν από εθελοντές να περάσουν για 24 ώρες σε έναν ειδικό θάλαμο σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Μέσα στον ελεγχόμενο θάλαμο οι επιστήμονες μπορούσαν να μετρήσουν τον τρόπο με τον οποίο το σώμα αξιοποιεί τα θρεπτικά συστατικά, τα γραμμάρια λίπους, τις πρωτεΐνες και τους υδατάνθρακες, αλλά και πόσες θερμίδες «καίγονται».

Ολοι οι εθελοντές κατανάλωναν το ίδιο φαγητό, το οποίο συνίσταται από 15% πρωτεΐνη τη μία ημέρα, 30% την άλλη, με το γεύμα να συνοδεύεται από ένα ποτό με ζάχαρη.

Τα αποτελέσματα έδειξαν την τάση του οργανισμού να αποθηκεύει λίπος από ζαχαρούχα ποτά και δίνει μια νέα εικόνα για τη σχέση αυτών των ποτών και της παχυσαρκίας.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share