Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Όνειρο: Αυτή είναι η πιο νόστιμη μαρινάδα για τις μοσχαρίσιες μπριζόλες

θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

18 Οκτωβρίου 2022 09:10
Όνειρο: Αυτή είναι η πιο νόστιμη μαρινάδα για τις μοσχαρίσιες μπριζόλες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πέρα από τον σωστό τρόπο ψησίματος, η μαρινάδα είναι αυτή που δίνει την επιπλέον νοστιμιά στις μπριζόλες. Μία καλή και νόστιμη μαρινάδα θα απογειώσει το πιάτο σου και θα κάνεις όσους το δοκιμάσουν να γλείφουν και τα δάχτυλά τους.

Υλικά

  • 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες από κόντρα ή σπάλα

Για τη μαρινάδα:

  • 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι
  • 1 κουτ. σούπας κόκκους πιπεριού σπασμένους

 Διαχείριση Άρθρα ΓεύσηΣυνταγές Επεξεργασία: Όνειρο: Αυτή είναι η πιο νόστιμη μαρινάδα για τις μοσχαρίσιες μπριζόλες	 Συνταγές      Προσθήκη εγγραφής  Επιστροφή Επεξεργασία: Όνειρο: Αυτή είναι η πιο νόστιμη μαρινάδα για τις μοσχαρίσιες μπριζόλες  Η ε

Διαδικασία

  • Σε γυάλινο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας και βυθίζετε μέσα τις μπριζόλες.
  • Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, γυρίζοντας κάθε 20 λεπτά τις μπριζόλες με τσιμπίδα.
  • Τις βγάζετε από τη μαρινάδα, αλατίζετε και τις ψήνετε στα κάρβουνα σε δυνατή φωτιά, για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές ή ψητές.

Πηγή: olivemagazine.gr

Προσοχή: Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνεις στο ψήσιμο της μπριζόλας

Το πόσο νόστιμο θα είναι μία μπριζόλα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το σωστό ψήσιμό της. Διαφορετικοί σεφ και μη σεφ έχουν τον δικό τους τρόπο για να ψήνουν τις μπριζόλες. Ωστόσο, υπάρχει ένας σεφ, ο οποίος υπήρξε από τους πιο γνωστούς και του οποίου την μέθοδο μπορούμε να εμπιστευτούμε απόλυτα.

Παράλληλα, αυτά είναι τα 9 μυστικά για την τέλεια μοσχαρίσια μπριζόλα στο τηγάνι.

Ο λόγος για τον Anthony Bourdain.

Στο παρακάτω video ο δημοφιλής σεφ τονίζει ότι η έμφαση στη λεπτομέρεια είναι βασική ενώ όπως έχει πει, το ουσιαστικότερο σημείο για το τέλειο αποτέλεσμα είναι η στιγμή που βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι.

Σε αυτό το σημείο, ο Bourdain είχε επισημάνει και πόσο σημαντικό είναι το στάδιο της «ξεκούρασης» του κρέατος, λέγοντας ότι πρέπει να παραμένει από 5 ως 7 λεπτά, με την υπομονή ναι είναι πολύ βασική για το τελικό αποτέλεσμα. Η συμβουλή του σεφ λοιπόν, ήταν «μην αγγίζετε, πατήστε με το δάχτυλο ή κόψτε το κρέας, απλά αφήστε τους χυμούς του να κάνουν όλη τη δουλειά».

Δείτε το σχετικό video

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share