Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024

Υγιεινό κέικ ροδάκινο με ελαιόλαδο χωρίς ζάχαρη έτοιμο σε ελάχιστα λεπτά

Μοναδικό κόλπο!

10 Οκτωβρίου 2022 15:48
Υγιεινό κέικ ροδάκινο με ελαιόλαδο χωρίς ζάχαρη έτοιμο σε ελάχιστα λεπτά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα εκπληκτικό, ζουμερό και αφράτο κέικ ροδάκινου με ελαιόλαδο, χωρίς ζάχαρη και βούτυρο. Αυτό το κέικ θα σας αρέσει πολύ και είναι ιδανικό για τους καλοκαιρινούς μήνες. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο με το ελαιόλαδο για το πέος.

Είναι ζουμερό, φτιάχνεται με απλά υλικά, δεν περιέχει βούτυρο και είναι απίστευτα νόστιμο.

Επειδή με ρωτάτε συνέχεια τι σκεύη χρησιμοποιώ για τα κέικ μου να σας πω πως το συγκεκριμένο το έφτιαξα σε στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 18 εκ. Αυτό σημαίνει πως αν θελήσετε να το φτιάξετε σε μεγαλύτερο ταψί θα σας βγει πολύ πιο λεπτό. Αν θέλετε να σας βγει το ίδιο παχύ με το δικό μου θα πρέπει να διπλασιάσετε τις ποσότητες των υλικών.

Τα βασικά υλικά που θα χρειαστείτε γι’αυτό το εκπληκτικό κέικ ροδάκινου με ελαιόλαδο είναι:

  • ροδάκινα
  • αλεύρι
  • ελαιόλαδο
  • υποκατάστατο ζαχαρης
  • αυγά
  • baking powder και βανίλια
  • γάλα και τίποτα άλλο.

Εκτέλεση

  • Ξεκινήστε ανακατεύοντας σε ένα μπολ τα αυγά με το υποκατάστατο ζάχαρης. Προσθέστε την βανίλια και το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε.
  • Ρίξτε το γάλα, ανακατέψτε και προσθέστε το αλεύρι και το baking powder. Ανακατέψτε.
  • Ρίξτε μέσα τα ροδάκινα. Ανακατέψτε και μεταφέρετε στο ταψάκι σας. Το κέικ δεν θα φουσκώσει ιδιαίτερα.
  • Έτσι, σε όσο πιο μεγάλο ταψάκι το βάλετε τόσο πιο λεπτό θα σας βγει.
  • Ψήστε για 50-55 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε το γλυκό σας όπως είναι να κρυώσει. Μόλις κρυώσει κόψτε και βάλτε στο ψυγείο. Διατηρείται στο ψυγείο.
  • Σερβίρετε με άχνη και παγωτό βανίλια. Ταιριάζει απίστευτα.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share