Σάββατο, 11 Μαΐου 2024

Για καλοφαγάδες: Κοτόπουλο με πράσα στον φούρνο

Ένα φαγητό της θαλπωρής

7 Οκτωβρίου 2022 13:08
Για καλοφαγάδες: Κοτόπουλο με πράσα στον φούρνο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το κοτόπουλο ταιριάζει απόλυτα με τη γλυκύτητα των πράσων, την πλούσια τυρένια σάλτσα και την τραγανή υφή από τα ψίχουλα του ψωμιού.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Παράδεισος γέυσεων: Λαχταριστή κοτόπιτα ολικής με πιπεριές, μανιτάρια και κεφαλοτύρι

Υλικά

  • 5 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο μπούτι, σε κομμάτια 4 λωρίδες μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 2 πράσα, ψιλοκομμένα
  • 4 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο, μόνο τα φυλλαράκια
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 350 γρ. έτοιμη σάλτσα τυριού (στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 50 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
  • 100 γρ. ψίχουλα ψωμιού από μπαγιάτικο ψωμί, ψιλοτριμμένα
  • πιπέρι
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Ζεσταίνουμε καλά 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα τηγανίζουμε μαζί με το μπέικον και από τις δύο πλευρές για 3΄-4΄ μέχρι να ροδίσουν. Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί 20x30 εκ. Αδειάζουμε και τα πράσα στο τηγάνι, τα αλατίζουμε με μια πρέζα αλάτι και τα σοτάρουμε για 10΄ σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε το θυμάρι, τη μουστάρδα, τη σάλτσα τυριού και 50 ml νερό ανακατεύοντας καλά.

Βήμα 2

Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στο ταψί και ανακατεύουμε ξανά.

Βήμα 3

Αναμειγνύουμε το τριμμένο τσένταρ με τα ψίχουλα του ψωμιού και πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 3΄-35΄ ή μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια του φαγητού και το τυρί να κάνει φουσκάλες.

Βήμα 4

Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα στο πλάι αν θέλουμε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share