Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το κόλπο με το ψωμί για να γίνουν τα μπιφτέκια ζουμερά και αφράτα σε 5 μόλις βήματα

Θα μας θυμηθείτε!

7 Οκτωβρίου 2022 12:17
Το κόλπο με το ψωμί για να γίνουν τα μπιφτέκια ζουμερά και αφράτα σε 5 μόλις βήματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχουμε ξαναμιλήσει για συνταγές που ενώ είναι από τις πιο διαδεδομένες και κλασικές, στην πράξη μοιάζουν «παζλ» για δυνατούς λύτες. Ένα πιάτο μπιφτέκια με πατάτες είναι ένα από αυτά και το ζητούμενο είναι κατά κύριο λόγο να καταλήξετε με ένα αφράτο, ζουμερό αποτέλεσμα. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για μπιφτέκια γεμιστά με μαλακό τυρί

Ποια είναι τα μυστικά που ήξερε μόνο η γιαγιάς μας και μπορούν να απογειώσουν το κρέας μας;

Τα μυστικά της συνταγής

Προετοιμάστε τις πατάτες και βάλτε τις στο φούρνο να ψήνονται, ενώ πλάθετε τα μπιφτέκια. Ενα από τα πιο σημαντικά τρικ της συνταγής είναι να μη βάλετε μπιφτέκια και πατάτες μαζί στον φούρνο, καθώς δεν χρειάζονται τον ίδιο χρόνο προκειμένου να ψηθούν. Επίσης, «καθίστε» τα μπιφτέκια πάνω από τις πατάτες, ώστε να μην «πανιάσουν» από την υγρασία κατά το ψήσιμο στο φούρνο.

Το Α και το Ω για το ιδανικό αποτέλεσμα στη συνταγή είναι φυσικά ο κιμάς. Εμείς επιλέξαμε δύο ειδών κιμά, μοσχαρίσιο και χοιρινό, για να δώσουμε πιο αφράτη γεύση. Σε ό,τι αφορά το μοσχάρι, ζητήστε από τον χασάπη σας ελιά, που έχει τόσο-όσο λίπος. Η λιπαρότητα στον κιμά είναι σημαντική για να πετύχει η συνταγή.

Το επόμενο βήμα και αναπόσπαστο συστατικό στο μπιφτέκι είναι το ψωμί. Αποφύγετε το ψωμί του τοστ ή την τριμμένη φρυγανιά και ακολουθήστε τον πατροπαράδοτο δρόμο. Βρεγμένο μπαγιάτικο ψωμί, στυμμένο καλά, και θα δείτε πόσο θα προσθέσει το υλικό αυτό στην υφή των μπιφτεκιών.

Αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια σε 5 βήματα - Το μυστικό κρύβεται στο ψωμί

Αν στην περίπτωση του ψωμιού πρέπει να ακολουθήσετε την παράδοση, καλό είναι να αποφύγετε τη συμβουλή των… παλιών αναφορικά με το αυγό στη συνταγή. Οι νοικοκυρές ορκίζονται πως είναι απαραίτητο, όμως το μόνο που θα πετύχετε είναι να σφίξει ο κιμάς και να χάσει την αφράτη του υφή.Tέλος, πριν βάλετε τα μπιφτέκια στο φούρνο κάντε μια λακκούβα στο κέντρο τους με το δάχτυλο. Με αυτό τον τρόπο δεν θα «σουρώσουν» και δεν θα γίνουν μπάλα.

Υλικά

  • ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • ½ κιλό κιμάς χοιρινός
  • 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
  • 2 τομάτες τριμμένες
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί βρεγμένο και καλά στυμμενο
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αν θέλουμε να σερβίρουμε τα μπιφτέκια με πατάτες, ετοιμάζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 20 λεπτά, πριν προσθέσουμε τα μπιφτέκια
  • Βάζουμε όλα τα υλικά του κιμά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε, χωρίς να παραζυμώσουμε τα υλικά μας
  • Πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια στο μέγεθος της παλάμης. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, βάζουμε τα μπιφτέκια πάνω στις πατάτες κάνοντας μια λακουβίτσα στο κέντρο τους
  • Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς

Ανοίγει ρολό πατάτας και απλώνει πάνω κιμά – Θα θες σίγουρα να το δοκιμάσεις και εσύ

Είναι μια από τις συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε καθώς παρότι δεν την ξέρουν αρκετοί… μόλις την δοκιμάζουν δεν σταματούν να την απολαμβάνουν.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Το τέλειο κόλπο για να μη διαλυθούν τα μπιφτέκια στο μπάρμπεκιου

Για τη βάση

  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα τυρί τσένταρ
  • λίγο μαϊντανό
  • λίγο αλάτι και πιπέρι

Αναλυτικά η εκτέλεση της συνταγής για το ρόλο πατάτας

undefined

Τρίψτε τις πατάτες στο χοντρό του τρίφτη στη συνέχεια στύψτε πολύ καλά με τα χέρια σας να φύγουν όλα τα υγρά Προσθέστε τα αυγά το τυρί το μαϊντανό το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε όλα μαζί.

Στο ταψί το τετράγωνο του φούρνου στρώνετε μία λαδόκολλα, αραδιάζετε επάνω το μείγμα της πατάτας το ψήνετε στους 180 μέχρι να ροδίσει, στη συνέχεια τα σκεπάζετε με μία πετσέτα για να ιδρώσει ούτω ώστε να μπορείτε να το βγάλετε εύκολα

Φτιάχνετε τον κιμά σας όπως εσείς θέλετε προσθέτετε μέσα μία κόκκινη πιπεριά και μία πράσινη σε κύβους, βάζετε τον κιμά επάνω στο φύλλο πατάτας και με τη βοήθεια της λαδόκολλα το τυλίγεται. Στην συνέχεια ρίχνετε πάνω στον ρολό λίγο έξτρα τυράκι επάνω και το βάζετε πάλι στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί, Βγάζετε το ρολό πατάτας από το την λαδόκολλα και το βάζετε σε πιατέλα και το κόβετε σε φέτες.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share