Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αδυσώπητα νόστιμο και έτοιμο σε μόλις 5' - Γλυκό ψυγείου με πραλίνα σοκολάτας, μπανάνα και μπισκότα

Κόλαση!

6 Οκτωβρίου 2022 14:26
Αδυσώπητα νόστιμο και έτοιμο σε μόλις 5' - Γλυκό ψυγείου με πραλίνα σοκολάτας, μπανάνα και μπισκότα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτό είναι το επιδόρπιο που μόλις το σερβίρετε πρόκειται να ξετρελαθούν οι φίλοι και οι συγγενείς σας. Είναι δροσερό, καλοκαιρινό και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου.

Υλικά

  • μπισκότα – 300 g
  • πραλίνα σοκολάτας- 100 g
  • φουντούκια – 100 g
  • σαντιγί – 200 g
  • ζάχαρη άχνη – 100 g
  • μπανάνες – 2 τεμάχια
  • λιωμένη σοκολάτα – 160 g

Αμαρτωλή απόλαυση: Εύκολο γλυκό ψυγείου τιραμισού χωρίς αυγά – Έτοιμο μόλις σε 10 λεπτά

Τα γλυκά του ψυγείου τα λατρεύουν όλες οι μαμάδες. Φτιάχνονται εύκολα, γρήγορα και είναι η ιδανική λύση για να υπάρχει πάντα ένα σπιτικό γλυκό στο σπίτι. Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Δεν κοστίζει ούτε 5 ευρώ: Το μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για το πιο οικονομικό και αφράτο γλυκό ψυγείου

Γιατί να τρέχετε να αγοράσετε απέξω ενώ σε 10 λεπτά μπορείτε να φτιάξετε αυτό το λαχταριστό τιραμισού και να τους αφήσετε όλους με το στόμα ανοιχτό.. Ακολουθεί η συνταγή.

Υλικά συνταγής

  • 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα από το ψυγείο
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανιλίνες
  • 500 γρ. μασκαρπόνε
  • 350 ml γάλα πλήρες
  • 3 κ.γ. στιγμαίος καφές
  • 2 πακέτα σαβαγιάρ
  • κακάο σκόνη για πασπάλισμα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη κρύα κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί σαν “γιαούρτι”. Προσθέτετε τις 2 βανιλίνες και το τυρί μασκαρπόνε και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνετε το μίξερ και τα ανακατεύετε με μια σπάτουλα να αφρατέψει η κρέμα.

Σε άλλο μπολ ρίχνετε όλο το γάλα, προσθέτετε το στιγμιαίο καφέ και ανακατεύετε καλά να διαλυθεί ο καφές. Βουτάτε τα σαβαγιάρ, 1 τη φορά, μέσα στο μείγμα γάλακτος, για λίγο απλώς να βραχούν καλά απ” όλες τις πλευρές χωρίς να μουλιάσουν και τα τοποθετείτε σε πυρέξ 20×30 εκ. το ένα δίπλα στο άλλο (δείτε στο βίντεο πιο κάτω).

Στη συνέχεια αδειάζετε πάνω στα σαβαγιάρ λίγο λιγότερο από το μισό μείγμα μασκαρπόνε και το απλώνετε ομοιόμορφα, με μια σπάτουλα.

Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία, βρέχοντας τα σαβαγιάρ στο μείγμα γάλακτος και τα στρώνετε πάνω από το μείγμα μασκαρπόνε. Πάνω από τα σαβαγιάρ απλώνετε ομοιόμορφα με σπάτουλα λίγο λιγότερο από το άλλο μισό μείγμα μασκαρπόνε.

Βάζετε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής το υπόλοιπο μείγμα μασκαρπόνε και δημιουργείτε σχέδια (βλέπε βίντεο) στην επιφάνεια του γλυκού. Το πασπαλίζετε με σκόνη κακάο και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.

Σημείωση: Μπορείτε να βάλετε σε 2 στρώσεις όλο το μείγμα μασκαρπόνε ισομερώς, 1/2 μείγμα στη μια στρώση και 1/2 μείγμα στη δεύτερη στρώση χωρίς να χρειάζεται να κάνετε ροζέτες, αν δεν σας περισσέψει, με το κορνέ ζαχαροπλαστικής. Απλά απλώνετε τη δεύτερη στρώση, το πασπαλίζετε με το κακάο και το απολαμβάνετε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share