Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γιατί ο καλός ο ψήστης ξέρει: Η μαρινάδα με ξύδι και ελαιόλαδο που θα απογειώσει το κρέας στο ψήσιμο

Δώστε βάση!

5 Οκτωβρίου 2022 16:51
Γιατί ο καλός ο ψήστης ξέρει: Η μαρινάδα με ξύδι και ελαιόλαδο που θα απογειώσει το κρέας στο ψήσιμο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Και ποιος δεν λατρεύει μια καλοψημένη και λαχταριστή μπριζόλα; Με την παρακάτω μαρινάδα, η οποία χρειάζεται μόλις 3 υλικά, μπορείς να απογειώσεις το πιάτο σου.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Θα λιώνει στο στόμα: Τα μυστικά των ειδικών για ζουμερές μπριζόλες στον φούρνο - Μαλακές σαν λουκούμι

Ένα από τα πιο αγαπημένα κρέατα είναι η μπριζόλα. Αγαπάμε να τη τρώμε σε κάθε περίσταση ειδικά άμα έχει ψηθεί όπως πρέπει και είναι μαριναρισμένη καλά.

Υπάρχουν άπειρες συνταγές για μαρινάδες και κάθε μάγειρας/μαγείρισσα έχει τη δική του. Υπάρχουν συνταγές για μαρινάδες εξαιρετικά περίπλοκες και κάποιες άλλες συνταγές εξαιρετικά απλές. Η παρακάτω συνταγή για μαρινάδα είναι εξαιρετική, τοπ, έχει μόνο τρία υλικά και μάλιστα απλά και επιτυγχάνει πάντα το στόχο που είναι να είναι το κρέας γευστικό και μαλακό, διαλέγοντας το πιο σωστό στο κρεοπωλείο.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για την μαρινάδα της μπριζόλας

Η συνταγή θεωρείται ιδανική καθώς περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται σε μια καλή μαρινάδα όπως αλάτι, οξύ και λίπος. Εξτρα, αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε αρωματικά όπως θυμάρι και ρίγανη, πιπέρι, ξερό κρεμμύδι ή σκόρδο.

Γιατί ο καλός ο ψήστης ξέρει: Η μαρινάδα με ξύδι και ελαιόλαδο που θα απογειώσει το κρέας στο ψήσιμο

  • Για να υπολογίσετε την ποσότητα σκεφτείτε ότι το ιδανικό είναι για μια μπριζόλα να αναμείξετε μια κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας, με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μια κουταλιά της σούπας βαλσάμικο ξύδι.
  • Απλά χτυπήστε μαζί τα τρία υλικά. Αν θέλετε να βάλετε κάποιο έξτρα υλικό προσθέστε το σε αυτή τη φάση.
  • Βάλτε τη μαρινάδα σας σε ένα μπολ ή σε ένα σακουλάκι βάλτε μέσα την μπριζόλα.
  • Μαρινάρετε από 30 λεπτά έως 12 ώρες. Για μαρινάρισμα πέραν του μισάωρου βάλτε την μπριζόλα με τη μαρινάδα της στο ψυγείο.
  • Βγάλτη την μπριζόλα από το ψυγείο μισή ώρα πριν τη μαγειρέψετε.
  • Προθερμάνατε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Ψήστε την μπριζόλα για 4 με 5 λεπτά ανά πλευρά για medium-rare αποτέλεσμα, 5 με 6 λεπτά για medium αποτέλεσμα και 7 με 8 λεπτά για well-done αποτέλεσμα.
  • Κατεβάστε την μπριζόλα από τη φωτιά και αφήστε να ξεκουραστεί για 3 με 7 λεπτά πριν την κόψετε…
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share