Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2022

«Έφαγε το καταπέτασμα»: Έφτιαξε μακαρονάδα Αλφρέντο με ψιλοτριμμένη παρμεζάνα και τρέλανε μικρούς και μεγάλους

Θα σας μείνει αξέχαστη

5 Οκτωβρίου 2022 14:35
«Έφαγε το καταπέτασμα»: Έφτιαξε μακαρονάδα Αλφρέντο με ψιλοτριμμένη παρμεζάνα και τρέλανε μικρούς και μεγάλους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φτιάχνουμε μια από τις πιο κλασικές και νόστιμες μακαρονάδες, δηλαδή, σπαγγέτι Αλφρέντο. Με λίγα υλικά ετοιμάζουμε ένα απολαυστικό και γρήγορο πιάτο.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: «Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει»: Μακαρόνια στο τηγάνι - Μία εναλλακτική συνταγή με λίγα υλικά (video)

Υλικά

  • 100 γρ. τυρί cottage
  • 250 ml γάλα φρέσκο
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 1 κουτ. σκόρδο σε σκόνη
  • 200 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
  • 30 γρ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
  • ½ κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι τριμμένο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Εκτέλεση

«Έφαγε το καταπέτασμα»: Έφτιαξε μακαρονάδα Αλφρέντο με ψιλοτριμμένη παρμεζάνα και τρέλανε μικρούς και μεγάλους

Βήμα 1

Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το τυρί cottage με το γάλα, το κορν φλάουρ, τη σκόνη σκόρδου και λίγο αλάτι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρουμε μια σάλτσα λεία. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του πολυκόφτη σε ένα τηγάνι και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις πάρει μια βράση, μαγειρεύουμε μέχρι η σάλτσα να συμπυκνωθεί ελαφρώς και να θυμίζει αυτήν της παχύρευστης κρέμα γάλακτος.

Βήμα 2

Βάζουμε σε μια σπαγγετιέρα μπόλικο, ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει. Ρίχνουμε το ζυμαρικό και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία ή λίγο λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο (αλ ντέντε). Τα στραγγίζουμε κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν.

Βήμα 3

Μεταφέρουμε το σπαγγέτι στο τηγάνι με τη σάλτσα τυριού και προσθέτουμε την ψιλοτριμμένη παρμεζάνα και το μαύρο πιπέρι. Αν χρειαστεί, αραιώνουμε με λίγο από το νερό που κρατήσαμε. Μοιράζουμε την pasta σε δύο πιάτα και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό. Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share