Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022

Η αγαπημένη συνταγή των διατροφολόγων: Μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι

Πεντανόστιμα και έτοιμα στο πι και φι

4 Οκτωβρίου 2022 22:22
Η αγαπημένη συνταγή των διατροφολόγων: Μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτή η συνταγή με αυτά τα πεντανόστιμα μπιφτέκια δεν είναι ιδανική μόνο για όσους θέλουν να κάνουν αποτοξίνωση, αλλά και για τους χορτοφάγους της παρέας. Ακόμα και αν δεν προσέχετε την διατροφή σας, αυτή η συνταγή θα σας ξετρελάνει για το γευστικό αποτέλεσμα είναι από άλλο πλανήτη.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Τα «μαγικά» της γιαγιάς στον φούρνο: 5 μυστικά κόλπα για τα πιο νόστιμα μπιφτέκια

Υλικά για 3 μερίδες:

  • 1 φλιτζάνι βρασμένα φασόλια λευκά ή κόκκινα
  • 1 καρότο
  • ½ κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 3 μικρές πατάτες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι καλαμπόκι
  • 7 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • ½ σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

Η αγαπημένη συνταγή των διατροφολόγων: Μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι

  • Μουλιάζουμε από το βράδυ τα φασόλια σε κρύο νερό. Το πρωί τα πλένουμε καλά και τα βράζουμε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά.
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα, τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να λιώνουν με το πιρούνι.
  • Χτυπάμε στο multi όλα τα υλικά μαζί με τα μπαχαρικά και με 1-2 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά. Αφού κρυώσει το μείγμα, εκτός ψυγείου, με ελαφρά αλευρωμένες παλάμες, πλάθουμε κεφτεδάκια με τα χέρια μας και τα περνάμε πάλι από τη φρυγανιά.
  • Τα βάζουμε σε λαδόκολλα στο ταψί και στο φούρνο στο γκριλ στους 200 °C για 30 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο.

Εξαιρετική επιλογή για νηστεία ή και χορτοφάγους. Χαμηλά σε θερμίδες, άνετα μπορεί να αποτελέσει συνοδευτικό (σε μικρή ποσότητα) κάποιας πηγής πρωτεΐνης (κρέας, ψάρι, θαλασσινό). Αν κανείς το θέλει ως κύριο, κόψτε και λίγη σαλάτα δίπλα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share