Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Λαχταριστό και εύκολο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα μέσα σε 10 λεπτά

Σκέτη απόλαυση!

30 Σεπτεμβρίου 2022 11:23
Λαχταριστό και εύκολο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα μέσα σε 10 λεπτά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με το καλοκαίρι να φεύγει σιγά σιγά, αλλά τη ζέστη να είναι πάντοτε παρούσα, είναι σίγουρο πως θα θέλαμε ένα γλυκό ψυγείου. Το Athensmagazine.gr σας παρουσιάζει μια συνταγή 10 λεπτών, για ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα, χρησιμοποιώντας ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα.

Πρόκειται για μια πανεύκολη συνταγή με μόλις πέντε υλικά, τα οποία σίγουρα θα έχετε στο σπίτι σας και μπορείτε με αυτά να φτιάξετε κάτι εξαιρετικό σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Το σίγουρο είναι πως θα επαναλάβετε τη συνταγή, όπως τη σοκολατένια συνταγή των 4 υλικών.

Λαχταριστό και εύκολο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα μέσα σε 10 λεπτά

Υλικά

1 φυτική σαντιγί (στο τσίγκινο κουτί)
1 κουτί (περίπου 400 γρ.) γάλα ζαχαρούχο
1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
1/2 κούπα γάλα, για το ράντισμα των μπισκότων
τρούφα, για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στο μίξερ τη σαντιγί και το ζαχαρούχο. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια πηχτή κρέμα.

Βάζουμε σε μπολ (ατομικά ή ένα μεγάλο) 2-3 σαβαγιάρ. Τα ραντίζουμε με λίγο γάλα.

Απλώνουμε από πάνω λίγη κρέμα. Βάζουμε δεύτερη στρώση μπισκότων. Τα αλείφουμε με το υπόλοιπο γάλα, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.

Απλώνουμε πάλι κρέμα. Πασπαλίζουμε με όση τρούφα θέλουμε.

Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει και να δέσει για τουλάχιστον 4 ώρες προτού σερβίρουμε.

Extra tip: Χρησιμοποιούμε όποια μπισκότα μάς αρέσουν (π.χ. πτι μπερ, τύπου μιράντα, όρεο).

Κλασικό μπισκοτόγλυκο ψυγείου - Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή

Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα δροσερό γλυκό ψυγείου. Η καλύτερη επιλογή για εσάς και τους επισκέπτες σας.

Συστατικά

  • 2 ½ πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 200 ml. γάλα φρέσκο
  • 50 ml. κονιάκ ή λικέρ

Για την κρέμα βανίλιας

  • 80 gr. κόρν φλάουρ
  • 180 gr. ζάχαρη
  • 1 φασόλι βανίλιας
  • 2 κρόκους αβγών
  • 850 ml. γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 150 ml. κρέμα γάλακτος

Για την επικάλυψη

  • 250 ml. κρέμα γάλακτος
  • 300 gr. κουβερούρα ΙΟΝ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
  • Τρούφα ΙΟΝ

Οδηγίες

1. Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλιας: Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε 1 φλιτζάνι από το γάλα, το κορν φλάουρ, την ζάχαρη, τους κρόκους και το αλάτι.

2. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί ελαφρά, προσθέτουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε, τα σποράκια της βανίλιας και ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να δέσει η κρέμα.

3. Αποσύρουμε, προσθέτουμε το βούτυρο και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

4. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί και την ομογενοποιούμε στην κρέμα βανίλιας.

5. Ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας: Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια-δύο βράσεις, περιχύνουμε την κουβερτούρα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

6. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

7. Η συναρμολόγηση : Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το κονιάκ.

8. Σε ένα μέτριο ταψί κάνουμε δύο στρώσεις από μπισκότα, τα οποία πρώτα βουτάμε για λίγο στο γάλα.

9. Από επάνω ρίχνουμε την κρέμα βανίλιας και κάνουμε ακόμη μια στρώση με μπισκότα.

10. Περιχύνουμε με την ρευστή επικάλυψη σοκολάτας και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να σταθεροποιηθεί.

11. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με τρούφα.

12. Tips: – Μπορούμε αν θέλουμε να χωρίσουμε την κρέμα βανίλιας σε δύο δόσεις και την μια να την κάνουμε σοκολατένια προσθέτοντας 2 κουταλιές της σούπας κακάο ΙΟΝ, ανάμεσα από τις δύο κρέμες κάνουμε μια στρώση με μπισκότα.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share