Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Για καλοφαγάδες: Πατάτες φούρνου με σκόρδο και δεντρολίβανο που γίνονται σαν λουκούμι

Θα πάθετε την πλάκα σας!

30 Σεπτεμβρίου 2022 10:59
Για καλοφαγάδες: Πατάτες φούρνου με σκόρδο και δεντρολίβανο που γίνονται σαν λουκούμι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ποιος μπορεί να πει όχι στις πατάτες; Είναι το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Η τέχνη του πανέ: Η ιδιαίτερη συνταγή για κοτόπουλο πανέ στο φούρνο με πατάτες και λαχανικά

Οι πατάτες είναι το ιδανικό συνοδευτικό για το κυρίως γεύμα σας. Είναι νόστιμες και χορταστικές και οι αγαπημένες των παιδιών. Μάλιστα, δεν τις βαριέσαι ποτέ, καθώς υπάρχουν αμέτρητες συνταγές για πατάτες και ατελείωτες επιλογές.

Υλικά

  • 2½ κιλά πατάτες, χωρίς φλούδα σπορέλαιο αλάτι θαλασσινό
  • 1 κεφάλι σκόρδο σε σκελίδες, με τη φλούδα
  • 1 μικρό ματσάκι δεντρολίβανο
  • λίγο βούτυρο

Εκτέλεση

Για καλοφαγάδες: Πατάτες φούρνου με σκόρδο και δεντρολίβανο που γίνονται σαν λουκούμι

  • Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια όσο γίνεται ίδιου μεγέθους για να ψηθούν ομοιόμορφα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο 220°C στον αέρα. Ρίχνουμε 6 κουτ. σούπας σπορέλαιο σε ένα ρηχό ταψί και το βάζουμε στον φούρνο να κάψει καλά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό που βράζει ζεματάμε τις πατάτες για 5΄. Τις στραγγίζουμε και τις πασπαλίζουμε με αλάτι.
  • Τις μεταφέρουμε προσεκτικά στο ταψί, ανακατεύοντας για να καλυφθούν καλά με το λάδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο και ψήνουμε για 50΄ γυρίζοντας τις πατάτες ανά διαστήματα μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Προσθέτουμε μερικούς κύβους βούτυρο και ψήνουμε για 10΄-15΄ μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, ανακατεύοντας μια δυο φορές στο ενδιάμεσο.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share