Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σκορδάτη μακαρονάδα με γιαούρτι και ψωμί έτοιμη σε 15'

Γευστικό θαύμα!

29 Σεπτεμβρίου 2022 13:49
Σκορδάτη μακαρονάδα με γιαούρτι και ψωμί έτοιμη σε 15'
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια μακαρονάδα με άρωμα Σαλονίκης και ταπεινά υλικά όπως σκόρδο, ψωμί και γιαούρτι. Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη. Με την ευκαιρία, δείτε το συστατικό που κανείς δεν περίμενε και ταιριάζει πάντα ιδανικά με τα μακαρόνια

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας μας
  • 3 - 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 200 - 300 γρ. ψωμί (χωρίς την κόρα), κατά προτίμηση μπαγιάτικο, σε κυβάκια
  • 250 γρ. γιαούρτι πρόβειο ή κάποιο άλλο (όχι στραγγιστό), σε θερμοκρασία δωματίου, χτυπημένο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Για να φτιάξουμε μακαρόνια με σκόρδο, ψωμί και γιαούρτι πρώτα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
  • Βάζουμε τα κυβάκια ψωμιού σε ένα ταψί σε μονή στρώση, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να γίνουν τραγανά.
  • Οταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
  • Eν τω μεταξύ, σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά.
  • Οταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σκορδόλαδο.
  • Τα «ψήνουμε» για 1 λεπτό και τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με τα κρουτόν.

Σκορδάτη μακαρονάδα με γιαούρτι και ψωμί έτοιμη σε 15'

Σκληρό κρέας τέλος! Αυτά είναι τα 6 μυστικά μαγειρικής για να λιώνει στο στόμα σαν λουκούμι

Όλοι έχουμε βρεθεί στην θέση που μαγειρέψαμε λάθος το κρέας και βγήκε σκληρό σαν λάστιχο. Για αυτό υπάρχουν τα μαγειρικά κόλπα για να βγαίνει πάντα το κρέας μαλακό σαν λουκούμι.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Πήρε 2 διαφορετικά κομμάτια κρέας - Αυτό που έκανε στο πιο σκληρό θα το κάνετε συνέχεια

Φυσικά, υπάρχουν κομμάτια κρέατος που από την φύση τους είναι πιο σκληρά και άλλα, συνήθως αυτά που έχουν περισσότερο λίπος, τα οποία μαλακώνουν πιο εύκολα με το μαγείρεμα.

Υπάρχουν, όμως, μυστικά για να μαλακώνει κάθε φορά το μοσχαράκι ή το χοιρινό σας και να σας ικανοποιεί τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση.

Υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε, πριν, κατά την διάρκεια και μετά το μαγείρεμα, για να γίνει μαλακό το κρέας, ανάλογα με τον χρόνο σας και τον τρόπο που σκοπεύετε να το μαγειρέψετε:

Κρέας: Τα 6 μυστικά που θα το κάνουν σαν λουκούμι

  • Πριν το μαγειρέψετε βάλτε το για 2 ώρες στο ψυγείο, σε λεκάνη με γάλα ή με κρασί, και φτιάξτε μαρινάτα ως εξής: 1 μέρος λάδι, 1/ 4 ξύδι, 1/ 4 κρασί, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο τριμμένο και μπαχαρικά της αρεσκείας σας.
  • Αν δεν έχετε αρκετό χρόνο για τα παραπάνω, μπορείτε να το αλείψετε με ακτινίδιο και να το αφήσετε να απορροφήσει τα υγρά του φρούτου για 20 λεπτά.
  • Αν πρόκειται να τσιγαρίσετε το κρέας, πριν το μαγείρεμα σε κατσαρόλα, αφήστε το πρώτα 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και, αφού το πλύνετε, σκουπίστε το με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίστε το με λίγο αλεύρι.
  • Το κρέας μπορεί να μαλακώσει αν, ενώ βράζει, προσθέσετε λίγο ξύδι (μια κουταλιά του γλυκού ή της σούπας, ανάλογα με την ποσότητα που μαγειρεύετε). Αν, πάλι, το ψήνετε ή το τηγανίζετε, δοκιμάστε να προσθέσετε μερικές ροδέλες μήλων.
  • Κατά την διάρκεια του μαγειρέματος, όταν γυρνάτε το κρέας πλευρά, μην το τρυπάτε με το πιρούνι, γιατί έτσι χάνει τους χυμούς του. Προτιμάτε να το γυρνάτε με λαβίδα.
  • Αν ψήνετε κρέας στον φούρνο, για να μην στεγνώσει, σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο, στο οποίο θα έχετε πρώτα ανοίξει τρύπες. Μπορείτε ακόμα να βάλετε και ένα πυρέξ με νερό στον φούρνο, για να υπάρχει υγρασία ενώ ψήνεται το κρέας.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share