Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022

Θα το λατρέψετε: Κοντοσούβλι στη λαδόκολλα μαριναρισμένο που λιώνει στο στόμα

Υπέροχο!

26 Σεπτεμβρίου 2022 11:11
Θα το λατρέψετε: Κοντοσούβλι στη λαδόκολλα μαριναρισμένο που λιώνει στο στόμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κοντοσούβλι: Πως να πετύχεις το τέλειο ψήσιμο! Και σε ποιον δεν αρέσει το κοντοσούβλι ποσό μάλλον όταν είναι σωστά ψημένο και καραμελωμένο.

Ο πιο αγαπημένος μεζές, και ένα από τα πιάτα, που πρωταγωνιστούν στο τραπέζι στην ταβέρνα. Ακολουθεί η συνταγή για να φτιάξετε το πιο μαλακό κοντοσούβλι, που θα λιώνει στο στόμα.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας (μπριζόλα λαιμού για να έχει και λίγο πάχος) κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

Για τη μαρινάδα

  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη

Η συνέχεια της συνταγής για το τέλειο κοντοσούβλι

  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 2 κλωνάρια μαϊντανό
  • 1 κ.γλ. πιπέρι σε κόκκους
  • 1 κ.γλ. ρίγανη

Θα το λατρέψετε: Κοντοσούβλι στη λαδόκολλα μαριναρισμένο που λιώνει στο στόμα

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας. Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος μέσα και το αφήνουμε για όλη τη νύχτα. Την επομένη, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, βάζουμε το ένα κομμάτι “κολλητά” στο άλλο (ή το περνούμε σε ξυλάκια για σουβλάκια), το τυλίγουμε σε λαδόκολλα και το βάζουμε σε ένα ταψί να ψηθεί, για 1 1/2 ώρα περίπου (προσοχή: αυτό εξαρτάται και από την ποιότητα του κρέατος).

Το σερβίρουμε με τη λαδόκολλα μέσα σε πιατέλα κι αν θέλουμε το συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες φούρνου ή ρύζι.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share