Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Trifle τριπλής σοκολάτας!

22 Οκτωβρίου 2013
Trifle τριπλής σοκολάτας!

Υλικά:

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα πικρή (70%-85% περιεκτικότητα
σε κακάο)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο)
150ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
200 γρ. σαντιγί έτοιμη

ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
200ml κρέμα γάλακ-τος (35% λιπαρά)
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης, πούδρα

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Φιστίκια Αιγίνης, χονδροκομμένα

Διαδικασία:

Φτιάξτε τους σοκολατένιους δίσκους. Καλύψτε µε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος µια λαµαρίνα φούρνου. Γεµίστε µια µεσαία κατσαρόλα κατά τα 2 / 3 µε νερό και βάλτε τη σε µέτρια φωτιά. Εφαρµόστε στο χείλος της ένα µεταλλικό µπολ ίδιου µεγέθους και βάλτε µέσα στο µπολ τη σοκολάτα κουβερτούρα σε κοµµάτια (διαδικασία µπεν µαρί). Αφήστε να λιώσει η σοκολάτα και µε ένα κουτάλι της σούπας µοιράστε τη στη λαµαρίνα σχηµατίζοντας δίσκους διαµέτρου 6-7 εκ. Συνολικά θα έχετε 18 δίσκους. Βάλτε τους στο ψυγείο να παγώσουν όση ώρα φτιάχνετε την κρέµα.

Φτιάξτε την κρέµα. Ρίξτε σε µια µεσαία κατσαρόλα τη σοκολάτα κουβερτούρα (σε κοµµάτια) και την κρέµα γάλακτος και αφήστε τη σε µέτρια φωτιά. Ανακατέψτε µε σπάτουλα σιλικόνης µέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να οµογενοποιηθούν τα υλικά. Μεταφέρετε σε ένα µπολ, αφήστε να κρυώσει και προσθέστε τη σαντιγί. Ανακατέψτε ξανά και βάλτε στο ψυγείο για 20΄.

Φτιάξτε τη σος. Θρυµµατίστε στο µούλτι τα φιστίκια Αιγίνης. Βάλτε σε µια µεσαία κατσαρόλα τη σοκολάτα κουβερτούρα (σε κοµµάτια) και την κρέµα γάλακτος και αφήστε τη σε µέτρια φωτιά. Ανακατέψτε µε σπάτουλα σιλικόνης µέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να οµογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέστε την πούδρα φιστικιού και ανακατέψτε µέχρι να ενσωµατωθεί στο µείγµα. Κατεβάστε την από τη φωτιά.

Μοντάρετε το γλυκό. Ξεκολλήστε µε προσοχή τους σοκολατένιους δίσκους. Γεµίστε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής µε µύτη αστέρι Νο 10 µε την κρέµα. Πάρτε έναν δίσκο και βάλτε µε το κορνέ λίγη κρέµα. Τοποθετήστε από πάνω άλλον έναν σοκολατένιο δίσκο και βάλτε λίγη κρέµα. Τελειώστε µε έναν τρίτο δίσκο. Πασπαλίστε µε χονδροκοµµένα φιστίκια Αιγίνης και γαρνίρετε µε τη σος λευκής σοκολάτας-φιστικιού. Συνεχίστε µε τους υπόλοιπους δίσκους µέχρι να τελειώσουν. Θα έχετε συνολικά 6 πυργάκια σοκολάτας.

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share