Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Oreo ντόνατς!

22 Οκτωβρίου 2013
Oreo ντόνατς!

Υλικά:

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
180ml νερό
30ml γάλα
1 αυγό µεσαίου µεγέθους (50 γρ.)
20 γρ. ζάχαρη
25 γρ. µαγιά ξηρή
65 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωµένο
350 γρ. αλεύρι σκληρό
140 γρ. αλεύρι µαλακό
5 γρ. µπέικιν πάουντερ
5 γρ. αλάτι
60 γρ. τριµµένο µπισκότο Oreo

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
170 γρ. ζάχαρη άχνη
5ml εσάνς βανίλιας
60ml γάλα πλήρες

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
200 γρ. µπισκότα Oreo, σε κοµµάτια

Διαδικασία:
Προθερµάνετε το φούρνο στους 200 °C στον αέρα.

Φτιάξτε τη ζύµη. Βάλτε στο µπλέντερ τα µπισκότα Oreo και θρυµµατίστε τα. Βάλτε στον κάδο του µίξερ το νερό, το γάλα, το αυγό, τη ζάχαρη, τη µαγιά και το λιωµένο βούτυρο και ανακατέψτε τα σε µέτρια ταχύτητα µε το γάντζο (εξάρτηµα του µίξερ) µέχρι να οµογενοποιηθούν. Ρίξτε το σκληρό αλεύρι, το µαλακό αλεύρι, το µπέικιν πάουντερ και το αλάτι και συνεχίστε το χτύπηµα µέχρι να έχετε µια λεία και οµοιογενή ζύµη. Προσθέστε το τριµµένο µπισκότο Oreo και χτυπήστε λίγο ακόµα µέχρι να ενσωµατωθούν. Βάλτε τη ζύµη σε ένα µπολ, σκεπάστε τη µε διάφανη µεµβράνη και αφήστε τη για 20΄-25΄ να φουσκώσει. Πλάστε τη ζύµη σε µικρές λωρίδες και µοιράστε τις στις θήκες των φορµών. Ψήστε τα για 4΄-6΄ στην προτελευταία σχάρα. Βγάλτε τα από το φούρνο, αφήστε τα να κρυώσουν και αναποδογυρίστε τις φόρµες για να τα ξεφορµάρετε.

Φτιάξτε το γλάσο. Σε ένα µικρό µπολ βάλτε τη ζάχαρη άχνη, την εσάνς βανίλιας και το γάλα και ανακατέψτε τα µε αυγοδάρτη. Βουτήξτε τα ντόνατς µέσα για λίγα δευτερόλεπτα, πασπαλίστε τα µε τριµµένα Oreo µπισκότα και αφήστε τα στην άκρη για να σταθεροποιηθεί το γλάσο.

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share