Τρυφερό φιλέτο κοτόπουλου με µυρωδικά και σάλτσα από λεμόνι
Με προετοιμασία 20 λεπτών και ψήσιμο 12΄, υπέροχο γεύμα στη στιγμή!
20 Σεπτεμβρίου 2022
12:59
Αυτό το τρυφερό φιλέτο κοτόπουλου μαγειρεύεται γρήγορα και γίνεται εξαιρετικά νόστιμο, ιδιαίτερα όταν το μαρινάρουμε σε μια λεμονάτη και αρωματική μαρινάδα. Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Ελάχιστοι γνωρίζουν αυτό το κόλπο: Κάντε οποιοδήποτε κομμάτι κρέας τρυφερό σαν φιλέτο
Υλικά
Μερίδες: 4
- 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, περίπου 250 γρ. το καθένα
- 80 ml ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωµένες (ή όσο σκόρδο µάς αρέσει)
- χυµός από 1 - 2 λεµόνια (ανάλογα µε το πόσο ξινό θέλουµε το φαγητό)
- ξύσµα από 1 λεµόνι, ακέρωτο και κατά προτίµηση βιολογικό
- τα φύλλα και τα τρυφερά κλωνάρια από 1/2 µατσάκι µαϊντανό, ψιλοκοµµένα
- 1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου θυµαριού + 1 κουτ. σούπας «φύλλα» φρέσκου δεντρολίβανου, ψιλοκοµµένα (σε µεγάλα σούπερ µάρκετ. Εναλλακτικά, βάζουμε 1 κουτ. γλυκού θυµάρι + 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο, ξερά, κοπανισµένα)
- 1 κουτ. σούπας µουστάρδα, προτιµότερο πικάντικη
- αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι
Διαδικασία
- Σε ένα µπολ ανακατεύουµε καλά µε το σύρµα το µισό ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυµό και το ξύσµα λεµονιού, όλα τα µυρωδικά, τη µουστάρδα, αλατοπίπερο και 120 - 140 ml νερό.
- Ζεσταίνουµε ένα µεγάλο τηγάνι, κατά προτίµηση αντικολλητικό, σε δυνατή φωτιά και, µόλις κάψει καλά, βάζουµε το µισό από το υπόλοιπο λάδι (20 ml) και τα 2 φιλέτα κοτόπουλου.
- Μετριάζουµε τη φωτιά και ψήνουµε για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή µέχρι να ροδίσουν καλά και οµοιόµορφα.
- Προσθέτουµε το µισό µείγµα του µπολ, δυναµώνουµε τη φωτιά και µαγειρεύουµε για άλλα 4 - 5 λεπτά ή µέχρι να γίνει το κοτόπουλο στο εσωτερικό του και να δέσει κάπως η σάλτσα.
- Βγάζουµε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το διατηρούµε ζεστό (π.χ. σε ζεστό φούρνο).
- Επαναλαµβάνουµε τη διαδικασία µε τα υπόλοιπα υλικά.
- Σερβίρουµε το κοτόπουλο µε τη σάλτσα και συνοδεύουµε µε πουρέ πατάτας ή ρύζι, µαρουλοσαλάτα και πράσινες ελιές.
Πηγή: gastronomos.gr