Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σιροπιαστά τυροπιτάκια κανταϊφιού!

22 Οκτωβρίου 2013
Σιροπιαστά τυροπιτάκια κανταϊφιού!

ΥΛΙΚΑ

500γρ. κανταΐφι
300γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
Για τη γέμιση
200γρ. Philadelphia
150γρ. φέτα τριμμένη
150γρ. ανθότυρο η μυζήθρα τριμμένη
1 αυγό

Για το σιρόπι
300ml νερό
200γρ. ζάχαρη
1 φλούδα λεμόνι
50γρ. μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Φτιάξτε το σιρόπι. Βάλτε σε μια κατσαρόλα το νερό , τη ζάχαρη, το μέλι και τη φλούδα του λεμονιού. Δώστε στο σιρόπι μια δυνατή βράση και αποσύρετε από τη φωτιά. Αφήστε το να κρυώσει.
2. Φτιάξτε τη γέμιση. Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ τη Philadelphia και το αυγό . Τρίψτε σε ένα τρίφτη τη φέτα και προσθέστε τη στο μπολ και τέλος το ανθότυρο η τη μυζήθρα θρυμματίζοντας τες με τα χέρια. Ανακατέψτε καλά τη γέμιση μέχρι να ομογενοποιηθεί.
3. Πάρτε το φύλλο του κανταϊφιού , δουλέψτε με τα χέρια σας ( ξάστε το) με γρήγορες κινήσεις για να μην σας ξεραθεί και να μπορέσει να έρθει σε μια φυσιολογική κατάσταση για να τυλίξετε τα τυροπιτάκια.
4. Πάρτε μια ποσότητα από το κανταΐφι , σχηματίστε μακρόστενες λωρίδες και βάλτε μια κουταλιά της σούπας σε κάθε κανταϊφάκι. Τυλίξτε εγκλωβίζοντας την γέμιση μέσα στο κανταΐφι , τοποθετήστε τα κανταϊφάκια σε ένα βουτυρωμένο ταψί , αφήνοντας ένα μικρό διάστημα μεταξύ τους.
5. Περιχύστε τα κανταϊφάκια με λίγο βούτυρο που έχετε λιώσει σε μια μικρή κατσαρόλα και με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείψτε ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
6. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1700 Cγια 20-30' μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
7. Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο τα τοποθετείτε σε μια μεγάλη πιατέλα και ρίχνετε το κρύο σιρόπι πάνω στα ζεστά κανταϊφάκια . Είναι έτοιμα να τα γευτείτε.

Συμβουλή
Σκεπάστε το φύλλο του κανταϊφιού καθώς τα τυλίγετε με μια βρεγμένη πετσέτα για να μην σας ξεραθεί.

Έξυπνη ιδέα
Μπορείτε να βάλετε στη γέμιση και λίγο ζάχαρη αν θέλετε να τα κάνετε πιο γλυκά.

TIP
Μπορείτε να βάλετε στη γέμιση όποια λευκά ουδέτερα τυριά έχετε στο σπίτι.

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share