Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σπιτικός γύρος κοτόπουλου σε ψωμάκι!

22 Οκτωβρίου 2013
Σπιτικός γύρος κοτόπουλου σε ψωμάκι!

Υλικά

10 μπουτάκια κοτόπουλου με το δέρμα τους, ξεκοκαλισμένα
10 ντοματίνια κομμένα στα δυο
1 μεγάλο ξηρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1 κ. σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Για τη μαρινάδα
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 κ. σ. μουστάρδα
1½ φλιτζ. τσαγ. κρύο νερό
Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
Για τα ψωμάκια :
6 ψωμάκια στρογγυλά μεγάλα τύπου μπέργκερ

Για την σος :
1 φλιτζ.τσαγ. μουστάρδα απαλή
1 κ. σ. γιαούρτι
1 κ. σ. μαγιονέζα
½ κ. γ. πάπρικα γλυκιά
Αλάτι
Πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.
Πλύνετε τα μπουτάκια κοτόπουλου.
2. Ετοιμάστε τη μαρινάδα. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το νερό και το χυμό λεμονιού. Προσθέστε το αλάτι, τη ζάχαρη, το πιπέρι και την πάπρικα και την μουστάρδα και ανακατέψτε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
3. Βάλτε στο μπολ τα μπουτάκια του κοτόπουλου, σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο να μαριναριστούν για 12 ώρες.
4. Όταν είναι έτοιμα βγάλτε το μπολ από το ψυγείο, αφαιρέστε τη μεμβράνη και στραγγίστε τα μπουτάκια από τη μαρινάδα. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 °C στις αντιστάσεις πάνω κάτω. Αραδιάστε τα μπουτάκια σε ένα ταψάκι. Ψήστε για 40 - 45' μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά τα μπουτάκια. Βγάλτε το κοτόπουλο από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει λίγο για 6-7'.
5. Ωστόσο κόψτε τα ψωμάκια κάθετα στην μέση και αδειάστε τα από την ψίχα με το χέρι σας. Πασπαλίστε με λίγο αλάτι , πιπέρι και ελαιόλαδο. Βάλτε τα ψωμάκια στο γκριλ του φούρνου με την κομμένη μεριά προς επάνω και ροδίστε τα για 4-5'.
6. Ακουμπήστε το κοτόπουλο επάνω σε ένα ξύλο κοπής και με ένα μαχαίρι κόψτε τον σε μικρά κομματάκια. Αδειάστε τα κομματάκια σε ένα μπολ και προσθέσετε τα ζουμάκια από το ταψί . Ανακατέψετε καλά.
7. Αλείψτε τα ψωμάκια εσωτερικά με την σος μουσταρδομαγιονέζας. Βάλτε μια αρκετά μεγάλη ποσότητα γύρου κοτόπουλου και μπόλικη ντομάτα , κρεμμύδι και μαϊντανό. Σερβίρετε αμέσως.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Η μαρινάδα θα «ψήσει» ακόμα περισσότερο το κρέας σας και θα το κάνει πιο μαλακό και ζουμερό.


ΕΞΥΠΝΗ ΙΔΕΑ
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ψωμάκια ολικής ή καλαμποκιού καθώς και οποιοδήποτε κρέας θελήσετε.

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share