Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δροσερό μπανανογλυκό με γιαούρτι και σοκολάτα έτοιμο σε 5'

Πειρασμός!

15 Σεπτεμβρίου 2022 10:37
Δροσερό μπανανογλυκό με γιαούρτι και σοκολάτα έτοιμο σε 5'
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με μπανάνες, γιαούρτι και σοκολάτα έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ. Δροσερή απόλαυση για όλα τα γούστα με ακαταμάχητη γεύση. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου από τα χεράκια της γιαγιά.

Υλικά

  • 2 μπανάνες
  • 250 γραμμάρια βρασμένο συμπυκνωμένο γάλα
  • 50 γραμμάρια γιαούρτι
  • 500 ml γάλα
  • 30 γραμμάρια καλαμποκιού
  • 30 γραμμάρια σοκολάτας

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

Μοναδικό γλυκό ψυγείου με φρυγανιές, κρέμα και γκανάζ σοκολάτας

Υπέροχο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές, κρέμα και γκανάζ σοκολάτας. Ένα μοναδικό γλυκό, μπουκιά και συγχώριο για εσάς και τους αγαπημένους σας!

Σας θυμίζουμε επίσης το κολασμένο μπισκοτογλυκό με κακάο, σαντιγί και άλλα 3 υλικά έτοιμο σε 5'

Υλικά

Φρυγανιά Κατά βούληση
Σαντιγί 2 φακελάκια γκαρνί

Για το σιρόπι

Νερό 2 κούπες
Ζαχαρη 2 κούπες

Για την κρέμα

Γάλα 1 λίτρο φρέσκο
Ζαχαρη 5 κ.σ.
Κορν Φλαουρ 120 γρ

Για την γκανάζ σοκολάτας

Κρεμα Γαλακτος 250 γρ
Κουβερτουρα 250 γρ
Βουτυρο 1 κ.σ.

γλυκο-ψυγειου-συνταγη-13-9

Μπορεί να χειμώνιασε όμως τα γλυκά ψυγείου δεν έχουν εποχή και σίγουρα ακόμη και λίγο πριν τα Χριστούγεννα μπορούμε να απολαύσουμε ένα κομμάτι από αυτό το εξαιρετικό γλυκό! Το δοκιμάσαμε και εκτός του ότι είναι πανεύκολο και οικονομικό είναι πάρα πολύ νόστιμο.

Εκτέλεση

Στην αρχή βάζουμε μία σειρά φρυγανιές σε ένα πυρέξ 30×27. Προχωράμε με την προετοιμασία του σιροπιού. Βράζουμε λοιπόν σε ένα κατσαρολάκι δύο κούπες νερού με δύο κούπες ζάχαρης για 4 λεπτά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι στις φρυγανιές με ένα κουτάλι όσο το σιρόπι είναι καυτό.

Εκτέλεση για την κρέμα

Βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη και τον κορν φλάουρ σε μία κατσαρόλα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα μας μέχρι να πήξει και όταν πήξει κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και με προσοχή ρίχνουμε λίγη λίγη την κρέμα πάνω στις φρυγανιές, αφού έχουν κρυώσει.

Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει και στην συνέχεια παρασκευάζουμε την σαντιγί γκαρνί σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία. Με πολύ προσοχή και απαλά βάζουμε πάνω από την κρύα κρέμα την σαντιγί και την ισιώνουμε καλά.

Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο όλη την νύχτα.

Εκτέλεση για την γκανάζ σοκολάτας

Την επομένη μέρα φτιάχνουμε την γκανάζ σοκολάτας. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος για να ζεσταθεί. Ρίχνουμε σε σπασμένα κομμάτια την κουβερτούρα και ανακατεύουμε. Μόλις δέσει το μείγμα μας, το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο.

Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να κρυώσει η γκανάζ. Βγάζουμε το γλυκό μας από το ψυγείο και με πολύ προσοχή ρίχνουμε πάνω στο κρύο γλυκό την γκανάζ. Το βάζουμε και πάλι στο ψυγείο για λίγες ώρες μέχρι να σφίξει η γκανάζ.

Tips

Αντί για φρυγανιές μπορούμε να βάλουμε μπισκότα! Οι κούπες για τις δοσολογίες είναι 250 ml.

Πηγή συνταγής: Τζένη Τσανακτσίδου, daddy-cool.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share