Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Λεμονάτη μακαρονάδα: Τα πιο viral μακαρόνια μς 5 υλικά που θα φτιάξετε ξανά και ξανά

Ιδιαίτερη και γευστική

12 Σεπτεμβρίου 2022 21:48
Λεμονάτη μακαρονάδα: Τα πιο viral μακαρόνια μς 5 υλικά που θα φτιάξετε ξανά και ξανά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εδώ και λίγο καιρό έχει γίνει viral στο TikTok μια συνταγή ζυμαρικών με λεμόνι, ιδανική για τους καλοκαιρινούς μήνες. Το καλύτερο σε αυτή την συνταγή είναι ότι χρειάζεται μόνο 5 υλικά: ζυμαρικά της επιλογής σας (οι χρήστες του TikTok συνιστούν linguini), βούτυρο, λεμόνια, ελαιόλαδο και φυσικά τριμμένη παρμεζάνα. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για μακαρόνια τούρτα μακαρονιών με 4 τυριά, ζαμπόν και ντομάτα έτοιμη σε 10'.

Αναλυτικά, θα χρειαστείτε:

  • 1 κιλό μακαρόνια
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • Ξύσμα και χυμό από 3 λεμόνια
  • 1/2 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 Λεμονάτη μακαρονάδα: Τα πιο viral μακαρόνια μς 5 υλικά που θα φτιάξετε ξανά και ξανά

Εκτέλεση

Ξεκινήστε βάζοντας τα μακαρόνια να βράζουν. Σε ένα τηγάνι καβουρδίστε το πιπέρι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απελευθερώσει όλα του τα αρώματα. Όταν το πιπέρι αρχίσει να μυρίζει, προσθέστε 1/2 του φλιτζανιού νερό από τα μακαρόνια και σβήστε την φωτιά.

Ένα λεπτό πριν τα ζυμαρικά να είναι εντελώς έτοιμα, τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με το πιπέρι και κρατάμε λίγο από το νερό. Ανάψτε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε το ξύσμα λεμονιού, το βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύοντας μέχρι η σάλτσα αρχίσει να δένει.

Προσθέστε και την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί. Αφότου η σάλτσα γίνει κρεμώδης και ανάλαφρη, σβήστε τη φωτιά και προσθέστε τον χυμό από τα λεμόνια.

Σερβίρετε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και απολαύστε την πιο καλοκαιρινή και διάσημη μακαρονάδα!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share