Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η μαρινάδα ξιδιού κάνει τη μεγάλη διαφορά - Μοσχαρίσιες μπριζόλες ψημένες στο χαρτί

Σκέτη απόλαυση!

12 Σεπτεμβρίου 2022 12:14
Η μαρινάδα ξιδιού κάνει τη μεγάλη διαφορά - Μοσχαρίσιες μπριζόλες ψημένες στο χαρτί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι μοσχαρίσιες μπριζόλες δεν θέλουν πολύ ψήσιμο γιατί στεγνώνουν. Με αυτήν τη μαρινάδα κι αυτό το ψήσιμο θα γίνουν λουκούμι. Την ίδια μαρινάδα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ψήσετε στο φούρνο αρνάκι ή άλλο κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος.

Δείτε επίσης: Το μυστικό στο ψήσιμο του κρέατος που αγνοείτε - Το λάθος με τη θερμοκρασία ψησίματος

Υλικά

4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά, σε λεπτές φετούλες
2 κλαδάκια θυμάρι
2/3 φλιτζανιού λευκό κρασί
2/3 φλιτζανιού βαλσαμικό ξίδι
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι μαύρο χοντροτριμμένο

Διαδικασία

μπριζολεσ-μαριναδα-ξυδιου-12-9

Ετοιμάζετε τη μαρινάδα για τις μπριζόλες: Ανακατεύετε σε γυάλινο μπολ τα κρεμμύδια, το θυμάρι, το πιπέρι, αλάτι, το λευκό κρασί, το βαλσαμικό ξίδι και το ελαιόλαδο. Βάζετε σε βαθύ σκεύος τις μπριζόλες, φροντίζοντας να μην καλύπτει η μία την άλλη και τις περιχύνετε με τη μαρινάδα. Σκεπάζετε με μεμβράνη κουζίνας και τις αφήνετε για 3-4 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστούν.

Στραγγίζετε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και τις ψήνετε σε σχαροτήγανο καλά ζεσταμένο σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν πρώτα από τη μία και ύστερα από την άλλη.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στο γκριλ. Κατόπιν, τοποθετείτε την κάθε μπριζόλα ξεχωριστά σε ένα φύλλο λαδόκολλας, τις αλατίζετε, τις περιχύνετε με λίγη μαρινάδα και τις τυλίγετε σε πακέτα. Ψήνετε τα πακέτα στο γκριλ για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά - ο χρόνος εξαρτάται από το πάχος της μπριζόλας. Σερβίρετε αμέσως, ακουμπώντας ένα πακέτο σε κάθε πιάτο.

Μαρινάδα για πατάτες φούρνου: Η συνταγή για τις πιο μελωμένες και μαλακές που έχετε φάει ποτέ

Οι πιο νόστιμες πατάτες φούρνου που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Δείτε πως να φτιάξετε την πιο τέλεια μαρινάδα για πατάτες φούρνου που γίνονται μελωμένες και μαλακές και λιώνουν στο στόμα. Ιδανικές για συνοδευτικό σε επίσημα και καθημερινά τραπέζια.

Δείτε επίσης: Το δοκιμασμένο κόλπο για να μην μαυρίσουν οι κομμένες πατάτες

Υλικά

  • Λεμόνι χυμό από 3
  • Μέλι 3 κουταλιές
  • Μουστάρδα 2 κουταλιές της σούπας
  • Ελαιόλαδο μισό ποτηράκι του κρασιού
  • Κάρυ 1 κ.γ
  • Σκόρδο Μερικές σκελίδες (ή σκόνη)
  • Πάπρικα Κατά βούληση γλυκιά
  • Ρίγανη Κατά βούληση
  • Αλάτι Κατά βούληση
  • Πιπέρι Κατά βούληση

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ λιώνουμε το μέλι σε λίγο ζεστό νερό και προσθέτουμε το κάρυ, τον χυμό λεμονιού, την μουστάρδα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με αλάτι και σκόρδο τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε τις πατάτες στο μείγμα με το μέλι που έχουμε φτιάξει. Στο τέλος προσθέτουμε την ρίγανη και την πάπρικα και βάζουμε το ταψί στον φούρνο. Ψήνουμε τις πατάτες στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για περίπου 2 ώρες μέχρι να ροδίσουν. Τη συνταγή την βρήκαμε από το bakemesoftly.blogspot.com

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share