Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Τηγανιά κοτόπουλο με σκόρδο, μέλι και μουστάρδα

Λουκούμι!

11 Σεπτεμβρίου 2022 16:19
Τηγανιά κοτόπουλο με σκόρδο, μέλι και μουστάρδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για κοτόπουλο με μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα. Θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για μπουκίτσες κοτόπουλου παναρισμένες με παρμεζάνα έτοιμες σε 10'.

Υλικά

  • 3 στήθη κοτόπουλου
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.τ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.τ.σ βούτυρο γάλακτος
  • 1 κύβο ζωμού κοτόπουλου
  • 70 ml λευκό κρασί
  • 1 κ.τ.σ αλεύρι
  • 3 κ.τ.σ μουστάρδα
  • 2 κ.τ.σ μέλι
  • 2 λεμονιά (το χυμό τους)
  • 1 κ.τ.γ κουρκουμά
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.τ.σ σουσάμι καβουρδισμένο
  • 1 κ.τ.σ σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Τηγανιά κοτόπουλο με σκόρδο, μέλι και μουστάρδα

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές ή Ζουλιέν.
  • Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, όταν η θερμοκρασία ανεβεί προσθέτουμε το κοτόπουλο.
  • Σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο.
  • Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και τον κουρκουμά.
  • Σβήνουμε με το κρασί και ενσωματώνουμε και τον κύβο κοτόπουλου με το ζεστό νερό.
  • Αφήνουμε για 5 λεπτά να ψηθεί το κοτόπουλο και να τραβήξει τα υγρά του.
  • Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μέλι και το χυμό από τα λεμόνια.
  • Τα ψήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε, αν θέλει προσθέτουμε λίγο αλάτι.
  • Το σερβίρουμε σε τηγανάκι, πασπαλισμένο με καβουρδισμένο σουσάμι και λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share