Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η καρμπονάρα όπως πρέπει να είναι: Το μυστικό με το αυγό για αποτέλεσμα που λιώνει στο στόμα

Λατρεμένη συνταγή για μακαρόνια

11 Σεπτεμβρίου 2022 14:48
Η καρμπονάρα όπως πρέπει να είναι: Το μυστικό με το αυγό για αποτέλεσμα που λιώνει στο στόμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλοί είναι λάτρεις της μακαρονάδας καρμπονάρας, αλλά λίγοι είναι εκείνοι που ξέρουν να την μαγειρεύουν σωστά. Για πολλούς η σάλτσα καρμπονάρα έχει ταυτιστεί με την κρέμα γάλακτος, ενώ η βάση της είναι το αυγό.

Δείτε μία μοναδική συνταγή για μακαρόνια με αυθεντική καρμπονάρα και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας, όταν τη δοκιμάσετε. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για τούρτα μακαρονιών με 4 τυριά, ζαμπόν και ντομάτα έτοιμη σε 10'.

Υλικά

  • 250 γρ. λιγκουίνι
  • 100 γρ. guanciale, κομμένο σε κυβάκια
  • 4 κρόκους αυγών
  • 200 γρ. πεκορίνο, τριμμένο
  • 200 ml νερό, από το βράσιμο τον ζυμαρικών
  • Πιπέρι

Η καρμπονάρα όπως πρέπει να είναι: Το μυστικό με το αυγό για αποτέλεσμα που λιώνει στο στόμα

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα λιγκουίνι για 10 λεπτά, σε μία κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό. Μόλις ετοιμαστούν, τα σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό του βρασμού στην άκρη.
  • Συγχρόνως, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το guanciale και σοτάρουμε, μέχρι να χρυσαφίσει και να γίνει τραγανό. Το αφαιρούμε από το τηγάνι και αφαιρούμε και το λάδι που έχει βγάλει το guanciale.
  • Έπειτα, σε ένα μεγάλο μπολ, προσθετουμε τους κρόκους, το πεκορίνο και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ζεστό νερό από το βρασμό των ζυμαρικών και ανακατεύουμε πολύ καλα, με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να γίνει μία πάστα και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το guanciale, τα λιγκουίνι και το μείγμα με τα αυγα.
  • Τέλος, ανακατεύουμε με μία τσιμπίδα, μέχρι να ζεσταθούν και να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά και σερβίρουμε.
 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share