Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ρολό κοτόπουλο με αρωματικά χόρτα και σάλτσα από μπλε τυρί!

21 Οκτωβρίου 2013
Ρολό κοτόπουλο με αρωματικά χόρτα και σάλτσα από μπλε τυρί!

ΥΛΙΚΑ
Για το κοτόπουλο

1 ½ κιλό κοτόπουλο στήθος (με την πέτσα του)
50ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κλωναράκι θυμάρι φρέσκο
Μαγειρικό δίχτυ
Για τη γέμιση χορταρικών
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
1 κρεμμύδι ξηρό (ψιλοκομμένο)
100γρ. σπανάκι (καθαρισμένα)
100γρ. σέσκουλα (καθαρισμένα)
50γρ. ζοχούς (καθαρισμένους)
150ml ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)
80γρ. ρόκα (καθαρισμένη)
60γρ. αμύγδαλα (αποφλοιωμένα & ψιλοκομμένα)
50γρ. παρμεζάνα (τριμμένη)
Για τη σάλτσα
120ρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
60γρ. παρμεζάνα
180γρ. bluecheese
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Φτιάξτε την γέμιση. Πάρτε μια πλατιά κατσαρόλα , αφήστε τη να κάψει και αφού έχετε πλύνει και καθαρίσει τα χορταρικά σας , κρατώντας μόνο τα φύλλα τους , χωρίς τα κοτσάνια , τα τοποθετείτε τμηματικά ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο κάθε φορά.
2. Ρίξτε πρώτα στη κατσαρόλα το ψιλοκομμένο σκόρδο, το κρεμμύδι, το σπανάκι αλατοπιπερώστε και αφήστε το να σοταριστεί ελαφρά και να βγάλει όλα τα υγρά του 2-3'. Μεταφέρετε αμέσως σε ένα σουρωτήρι . Συνεχίστε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα χορταρικά, λίγο ελαιόλαδο κάθε φορά, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και μεταφέροντας το κάθε χορταρικό στο σουρωτήρι.
3. Αφού έχετε σοτάρει και τα υπόλοιπα χορταρικά (ρόκα, ζοχούς, σέσκουλα) πατήστε τα καλά με ένα κουτάλι για να βγάλουν όλα τα υγρά τους, έπειτα ψιλοκόψτε τα και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τα αμύγδαλα ψιλοκομμένα και τη παρμεζάνα τριμμένη. Φτιάξτε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και αφήστε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει.
4. Φτιάξτε το κοτόπουλο. Πλένετε το κοτόπουλο και το στραγγίζετε. Ανοίγετε κάθε φιλέτο λίγο πιο κάτω από τη μέση και με την βοήθεια ενός μαχαιριού, συνεχίστε την ίδια διαδικασία σε κάθε παχύ μέρος του κοτόπουλου ώστε να γίνουν τα φιλέτα αρκετά λεπτά και πλατιά, σχηματίζοντας ένα μεγάλο φύλλο.
5. Αφού έχετε ανοίξει όλα τα φιλέτα σε μεγάλα φύλλα, αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και προσθέστε σε όλη την επιφάνεια του τη γέμιση. Τυλίξτε κυκλικά και σφιχτά καλύπτοντας κάποιο σημείο με τη πέτσα του κοτόπουλου. Τέλος περάστε τα ρολά σε μαγειρικό δίχτυ.
6. Πάρτε αντικολλητικό τηγάνι, βάλτε λίγο ελαιόλαδο , το σκόρδο, το κλωνάρι θυμαριού και στη συνέχεια τοποθετήστε τα ρολά. Σοτάρετε ελαφρώς από όλες τις πλευρές και θωρακίστε τα μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα (1' περίπου από την κάθε πλευρά).
7. Μεταφέρετε τα ρολά σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-1800C για άλλα 20-25'.
8. Φτιάξτε τη σάλτσα. Πάρτε μια μέτρια κατσαρόλα , βάλτε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα σε λεπτούς κύβους και το bluecheese σε μικρά κομμάτια. Τοποθετήστε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια με την βοήθεια ενός αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δέσει η σάλτσα (20-25΄).
9. Βγάλτε τα ρολά από το φούρνο αφαιρέστε το μαγειρικό δίχτυ με τη βοήθεια ενός ψαλιδιού , κόψτε τα ρολά σε λεπτές φέτες 2cm και περιχύστε τα με την κρεμώδη σάλτσα. Συνοδέψτε με φρέσκα μακαρόνια, ρύζι ή πατάτες χωριάτικες.
TIP
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το bluecheese με γκοργκονζόλα , προσθέτοντας 50γρ. ακόμα στην συνταγή για πιο ντελικάτη γεύση.
ΕΞΥΠΝΗ ΙΔΕΑ
Αν σας περισσέψει γέμιση μπορείτε να κάνετε γεμιστά ραβιόλια ή χορτοπιτάκια.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Για καλύτερη υφή στη σάλτσα μπορείτε στο τέλος να την χτυπήσετε σε ένα μπλέντερ ή σε ένα μπίμερ χειρός.

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share