Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ντάκος με φρυγανισμένο ψωμί, ντοματίνια και μοτσαρέλα!

21 Οκτωβρίου 2013
Ντάκος με φρυγανισμένο ψωμί, ντοματίνια και μοτσαρέλα!


Υλικά
1 κιλό ψωμί χωριάτικο από κρίθινο αλεύρι
20 ντοματίνια κόκκινα κομμένα στα δυο
10 ντοματίνια κίτρινα (προαιρετικά)
10 -12 φύλλα βασιλικό φρέσκο
1 φλιτζ. τσαγ. μοτσαρελα κομμένη με το χέρι σε κομμάτια
½ φλιτζ.τσαγ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. ξύδι λευκό
Αλάτι χονδρό θαλασσινό
Πιπέρι χοντροτριμμένο
½ κ. γλ. Ρίγανη

Εκτέλεση
1.
Σε ένα μπολ ρίξτε τα ντοματίνια μαζί με τον μισό βασιλικό, το μισό ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάστε με μια μεμβράνη και βάλτε τα στο ψυγείο να μαριναριστούν μέχρι να ετοιμάσετε το ψωμί.
2. Κόψτε το ψωμί με το χέρι σας σε χονδρές μπουκιές και αραδιάστε το σε ένα ταψί. Ραντίστε με το μισό ελαιολαδο με λίγο αλάτι, με λίγο πιπέρι και λίγη ρίγανη . Βάλτε το στο φούρνο και φρυγανίστε για 12 λεπτά να ροδίσει.
3. Βγάλτε το ψωμί από το ταψί και βάλτε το σε μια πιατέλα . Αραδιάστε από πάνω τα ντοματίνια μαζί με την σάλτσα τους και σκορπίστε τα κομμάτια της μοτσαρέλας μαζί με τον υπόλοιπο βασιλικό.

Έξυπνη ιδέα : Μπορείτε να το φτιάξετε και με το ψωμί που σας έμεινε από την προηγούμενη μέρα. Αντί για μοτσαρέλλα βάλτε αν θέλετε φέτα τριμμένη ή ένα άλλο μαλακό τυρί.

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share