Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Μοσχομυριστή τυρόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Έτοιμη σε 20 λεπτά και χωρίς φύλλο!

Πεντανόστιμη!

5 Σεπτεμβρίου 2022 18:47
Μοσχομυριστή τυρόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Έτοιμη σε 20 λεπτά και χωρίς φύλλο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο απ’ την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Συνταγή για φανταστική γέμιση για την πιο εύκολη τυρόπιτα. Θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας όταν την φτιάξετε. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για σουφλεδένια τυρόπιτα της μαμάς.

Είναι φαγητό που γίνεται πολύ γρήγορα και δεν θα απογοητεύσει κανέναν. Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο, φανταστική γέμιση για εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους κάθε στιγμή. Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε είναι μοναδική

Υλικά

  • 3 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (200 γρ. το καθένα)
  • 6 αυγά μεγάλα
  • 350 γρ. κεφαλογραβιέρα (τριμμένη)
  • 500 φλ. φέτα σε τρίμματα
  • 250 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο (κρύο)
  • 1½ ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ή λίγο ξερό

Εκτέλεση

τυροπιτα-αργυρω-μπαρμπαριγου-συνταγη-5-9

  • Χτυπάμε πρώτα σε μεγάλο μπολ (ή σε πυρίμαχο σκεύος) τα αυγά πολύ καλά με σύρμα ή μίξερ χειρός να φουσκώσουν για μερικά λεπτά.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα τυριά, το πιπέρι, το φρέσκο δυόσμο και το βούτυρο.
  • Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα μείγμα για κέικ.
  • Βουτυρώνουμε ταψί νούμερο 30 ή 32 και αδειάζουμε το μίγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα στους 170°C για 45 λεπτά.
  • Και ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει ελαφρά και να ροδίσει η επιφάνεια.

Τυροπιτάκια κουρού της πεθεράς

Γρήγορα, πάντα πετυχημένα και νόστιμα τυροπιτάκια κουρού! Διαβάστε την εξαιρετική συνταγή της ημέρας στο Athensmagazine.gr!

Την συνταγή αυτή μου την έδωσε η πεθερά μου η οποία την πήρε από μια κυρία που δούλευε σε φούρνο που έκλεισε κι ήταν ξακουστός για τα τυροπιτάκια του!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share