Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Νοστιμιά που σε «γονατίζει»: Μπριζόλες πανέ στο τηγάνι αρωματισμένες με θυμάρι

Ένα γευστικό θαύμα!

5 Σεπτεμβρίου 2022 18:08
Νοστιμιά που σε «γονατίζει»: Μπριζόλες πανέ στο τηγάνι αρωματισμένες με θυμάρι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι μπριζόλες όπως δεν τις έχετε δοκιμάσει ξανά. Μία διαφορετική και πεντανόστιμη συνταγή για μπριζόλες πανέ στο τηγάνι με άρωμα από θυμάρι. Γευστικές, πρωτότυπες και πανεύκολες. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για μπριζόλες μαριναρισμένες με δεντρολίβανο, θυμάρι και σκόρδο.

Υλικά

  • 4 μπριζόλες κόντρα (από νεαρό μοσχάρι, περίπου 250 γρ. η καθεμία) *
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. μπαγιάτικη ψίχα ψωμιού, ψιλοθρυμματισμένη
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε κυβάκια
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλατοπίπερο, σε άλλο ρίχνουμε το αλεύρι και σε τρίτο το θρυμματισμένο ψωμί.
  • Περνάμε μία μία τις μπριζόλες πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τελευταία από το ψωμί, πιέζοντάς τες ώστε να καλυφθούν καλά.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/4 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  • Τηγανίζουμε τις μπριζόλες για περίπου 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις βγάζουμε σε πιατέλα.
  • Σε ένα τηγανάκι ρίχνουμε το βούτυρο και το θυμάρι και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αφρίσει.
  • Ραντίζουμε τις μπριζόλες με το αρωματισμένο βούτυρο και σερβίρουμε.

μπριζολεσ-πανε-συνταγη-5-9

Σκέτη μούρλια: Χοιρινές μπριζόλες με κρασάτη σάλτσα μελιού και μουστάρδας

Ένα ιδιαίτερο πιάτο με πολύπλοκα αρώματα και πλούσια γεύση, ιδανικό για τα κυριακάτικα ή τα γιορτινά σας τραπεζώματα! Δοκιμάστε να φτιάξετε τις μπριζόλες σας μαριναρισμένες με τη συγκεκριμένη συνταγή και είναι σίγουρο πως θα ενθουσιαστείτε.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Μπουκιά και συγχώριο: Μπριζόλες πανέ στο τηγάνι αρωματισμένες με θυμάρι

Υλικά

6 μπριζόλες χοιρινές

Για τη μαρινάδα

  • 3 κουτ. σούπας μέλι
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύετε τα υλικά της μαρινάδας σε γυάλινο ή πλαστικό μπολ και βυθίζετε μέσα τις μπριζόλες. Τις αφήνετε για μερικές ώρες στο ψυγείο ανακατεύοντάς τες κάθε τόσο ώστε να είναι συνεχώς σκεπασμένες με τη μαρινάδα. Στη συνέχεια στραγγίζετε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και τις πασπαλίζετε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Όταν κάψει καλά, τηγανίζετε τις μπριζόλες λίγες λίγες κάθε φορά σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές, ώστε να κάνουν μια τραγανή εξωτερική κρούστα.

Βήμα 3

Βγάζετε τις μπριζόλες από το τηγάνι και όσο είναι καυτό ρίχνετε μέσα τη μαρινάδα. Τη βράζετε για 3-4 λεπτά και βάζετε ξανά μέσα όλες τις μπριζόλες. Τις βράζετε μαζί για μερικά λεπτά μέχρι να μελώσει η σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως τις μπριζόλες σε πιάτα μαζί με τη σάλτσα τους. Τις συνοδεύετε με γαρνιτούρα της επιλογής σας ή, αν θέλετε, με κρασάτα κρεμμυδάκια με σταφίδες (δείτε σημείωση παρακάτω).

Βήμα 4

Σημείωση: Kρασάτα κρεμμυδάκια Υλικά ½ κιλό κρεμμυδάκια (κοκκάρια), ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί, 6 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές, 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 4 ντομάτες, σε μικρούς κύβους, 2 κουτ. σούπας ζάχαρη, 10 κόκκους μαύρου πιπεριού, 1 κλαδάκι θυμάρι, 2 κουτ. σούπας κέτσαπ, χυμό από ½ λεμόνι, αλάτι. -Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια καθαρισμένα, μέχρι να γίνουν διαφανή. Τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, αφήνετε να καραμελώσουν και προσθέτετε τις ντομάτες. -Τα βράζετε όλα μαζί σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, τα αλατίζετε και τα μεταφέρετε σε πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτετε τις σταφίδες, το θυμάρι και τους κόκκους πιπεριού. Περιχύνετε με το κρασί, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στους 180°C για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου. -Προσθέτετε την κέτσαπ και το χυμό λεμονιού. Τα σερβίρετε κρύα μαζί με τις μπριζόλες. Μπορείτε να τα ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share