Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024

Τυρόπιτα ξεσκέπαστη - Το «μυστικό» βρίσκεται στο ελαιόλαδο...

Τέλεια λύση όταν βαριέσαι ή βιάζεσαι να μαγειρέψεις - Πιο εύκολη δεν υπάρχει

4 Σεπτεμβρίου 2022 14:46
Τυρόπιτα ξεσκέπαστη - Το «μυστικό» βρίσκεται στο ελαιόλαδο...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τυρόπιτα ξεσκέπαστη Τέλεια λύση όταν βαριέσαι ή βιάζεσαι να μαγειρέψεις. Πιο εύκολη συνταγή δεν υπάρχει με το «μυστικό» να βρίσκεται στο ελαιόλαδο. Παράλληλα, δείτε εδώ την συνταγή για την απόλυτη κρεμώδη τυρόπιτα που έτοιμη σε λιγότερο από 15'!

Υλικά:

  • 2 κούπες τσαγιού γιαούρτι
  • 4 αυγά
  • 2 κούπες και κάτι αλεύρι που φουσκώνει
  • 1 φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι προαιρετικά
  • λίγο πιπέρι
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 400 γραμ φέτα λιωμένη σε κομμάτια με το χέρι
  • φρυγανιά τριμμένη

Τυρόπιτα ξεσκέπαστη

Εκτέλεση:

  1. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι και το ραντίζουμε σε όλη την επιφάνεια με τριμμένη φρυγανιά.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα αυγά -το γιαούρτι-το κρεμμυδάκι -το αλεύρι -το πιπέρι-το λάδι και την φέτα . Ανακατεύουμε καλά να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός και τον αδειάζουμε στο ταψάκι.
  3. Τον στρώνουμε ομοιόμορφα και τον ραντίζουμε σε όλη την επιφάνεια με τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 με 180 αέρα για 30 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο.
  4. Μπορείτε να προσθέσετε ότι σας αρέσει μέσα π.χ. ζαμπόν γαλοπούλα πιπεριά εμάς μας αρέσει σκέτη όπως σας την είπα .

Πηγή: idiva.gr

Γνωρίστε την «ξυπόλυτη» τυρόπιτα: Φτιαγμένη με μυζήθρα και πιο λαχταριστή απ' όσο φαντάζεστε!

Η τυρόπιτα είναι ένα αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων που μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες και φυσικά να συνοδεύσει τα Κυριακάτικα οικογενειακά μας τραπέζια. Για εσάς που είστε λάτρεις των πικάντικων γεύσεων, τo Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς την πιο νόστιμη συνταγή με πιπεράτη γραβιέρα Νάξου και φέτα. Αν πάλι προτιμάτε τα γλυκά, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές, κρέμα και καραμέλα.

Υλικά:

  • 1 κεσές γιαούρτι
  • 1 κεσές γάλα
  • ½ κεσές ελαιόλαδο (και λίγο για το άλειμμα του πυρέξ)
  • 2 αυγά
  • Πιπέρι
  • 2 κεσέδες ξινομυζήθρα (ή φέτα)
  • 1 κεσές άλλο τυρί (φέτα, ή κάποιο κίτρινο)
  • 2 κεσέδες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Προαιρετικά , 2-3 κουταλιές βούτυρο και λίγο σουσάμι ή τριμμένη φρυγανιά για την επιφάνεια.

τυροπιτα-ξυπολητη-30-8

Επί το έργον:

  • Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βάζουμε σε μπολ ανάμειξης τα 5 πρώτα υλικά και τα ανακατεύουμε με το χέρι ή με μια σπάτουλα να γίνουν ένα σχεδόν ομοιογενές μείγμα.
  • Προσθέτουμε τα τυριά. Την ξινομυζήθρα σε τρίμματα (ούτως ή άλλως ) και τα άλλα σε κύβους ή σε μεγαλύτερα κομματάκια.
  • Ανακατεύουμε πολύ απαλά να μη σπάσουν περισσότερο. Ας τα βρίσκουμε στην ψημένη πίτα. Στο σημείο αυτό αν έχουμε βοηθό τον βάζουμε να πλύνει και να στεγνώσει τον κεσέ του γιαουρτιού αλλιώς παρατάμε το μείγμα μας και κάνουμε εμείς και αυτή τη δουλειά…
  • Προσθέτουμε λοιπόν το αλεύρι (εγώ το περνώ λίγο από το σουρωτήρι να αφρατέψει) , και ανακατεύουμε ώστε να γίνει ένας χυλός περίπου όπως το μείγμα του κέικ.
  • Αδειάζουμε σε λαδωμένο πυρέξ και ψήνουμε για μια περίπου ώρα στη μεσαία σχάρα μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια και ο πάτος της πίτας μας.
  • Αν θέλουμε πριν τη βάλουμε στο φούρνο πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι ή φρυγανιά τριμμένη.

Παρατηρήσεις:

  • Επειδή τα γιαούρτια κυκλοφορούν σε ποσότητες 200 ml ή 220ml μετράμε τα υλικά με τον κεσέ του γιαουρτιού που θα χρησιμοποιήσουμε κάθε φορά.
  • Στην δεύτερη περίπτωση απλά χρησιμοποιούμε κανονικά αυγά , ενώ στην πρώτη λίγο μικρότερα.
  • Για έξτρα γεύση (με τις σχετικές συνέπειες βέβαια), προσθέτουμε 2-3 κουταλιές βούτυρο στο μείγμα.
  • Προτιμώ αυτού του είδους οι πίτες να γίνονται λεπτές κι έτσι για τις παραπάνω ποσότητες χρησιμοποιώ το κλασικό οβάλ πυρέξ που έχει διαστάσεις περίπου 28 cmΧ 38 cm.
  • Εννοείται ότι μπορούμε να εμπλουτίσουμε την πίτα μας και με άλλα υλικά (αλλαντικά, πιπεριές, λιαστές, ντομάτες κλπ…).
  • Η πίτα αυτή είναι κατά τη γνώμη μου καλύτερη ζεστή, αν και σε πολλούς αρέσει σε θερμοκρασία δωματίου. Εγώ ζεσταίνω το δικό μου κομμάτι (αν προλάβει να κρυώσει).

Πηγή: cretangastronomy.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share