Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ταρτάκια σοκολάτας

21 Οκτωβρίου 2013
Ταρτάκια σοκολάτας

Υλικά:
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ

500 γρ. μπισκότα βουτύρου, σπασμένα σε κομμάτια
110 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, λιωμένο

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
30 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
395ml ζαχαρούχο γάλα
90 γρ. μέλι
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (60% περιεκτικότητα σε κακάο), χονδροκομμένη
150ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)


Διαδικασία:
Προθερµάνετε
το φούρνο στους 170 °C στις αντιστάσεις πάνω κάτω.

Φτιάξτε τη βάση µπισκότου. Βάλτε στο µούλτι τα σπασµένα µπισκότα και το λιωµένο βούτυρο. Αλέστε τα µέχρι να οµογενοποιηθούν. Μοιράστε το µείγµα στις θήκες ή στα ατοµικά φορµάκια, πατώντας το καλά στις βάσεις και τα τοιχώµατα των θηκών ώσπου να σταθεί. Τοποθετήστε στη µεσαία σχάρα του φούρνου και ψήστε για 8΄, µέχρι να χρυσίσουν. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε λίγα λεπτά να κρυώσουν.

Φτιάξτε τη γέµιση. Σε µεσαία κατσαρόλα που την έχετε βάλει σε µέτρια φωτιά, ρίξτε το ζαχαρούχο γάλα, το µέλι και το βούτυρο. Ανακατέψτε µε αυγοδάρτη µέχρι να λιώσει το βούτυρο, µε ένα κουτάλι µοιράστε ισοµερώς το µείγµα στις θήκες και ξαναψήστε για 10΄.

Αποσύρετε από το φούρνο και αφήστε για 10΄ να κρυώσουν. Έπειτα ξεφορµάρετε προσεκτικά και τοποθετήστε τα σε µια λαµαρίνα.

Σε µια µεσαία κατσαρόλα που την έχετε σε χαµηλή φωτιά, βάλτε τη σοκολάτα και την κρέµα γάλακτος. Ανακατέψτε µε σπάτουλα σιλικόνης µέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχετε ένα λείο µείγµα. Περιχύστε τις βάσεις µπισκότου µε τη σοκολάτα και τοποθετήστε στο ψυγείο για 30΄ πριν σερβίρετε.

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share