Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Φρυσούρια

21 Οκτωβρίου 2013
Φρυσούρια

Υλικά:
ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΥΣΟΥΡΙΑ
1 φρατζόλα ψωμί μπαγιάτικο
480ml γάλα πλήρες αγελαδινό
60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
2 αυγά μεσαίου μεγέθους (100 γρ.)
120ml μπράντι
1 βανίλια σε σκόνη
720ml σπορέλαιο ή ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
240ml νερό
680 γρ. μέλι

Διαδικασία:
Προθερµάνετε το φούρνο στους 50 °C, στον αέρα.

Φτιάξτε τα φρυσούρια. Σε µια επιφάνεια κοπής κόψτε µε ένα αιχµηρό µαχαίρι τη φρατζόλα ψωµιού σε χοντρές φέτες πάχους περίπου 3-4 εκ. Αφαιρέστε περιµετρικά την κόρα και βάλτε τις φέτες ψωµιού σε µια λαµαρίνα φούρνου. Βάλτε τη λαµαρίνα στη µεσαία σχάρα του φούρνου και φρυγανίστε το ψωµί στους 50 °C στον αέρα για περίπου 15΄-20΄. Στο µέσο του χρόνου γυρίστε µε µια τσιµπίδα τις φέτες ανάποδα, ώστε να φρυγανιστούν οµοιόµορφα και από τις δύο πλευρές. Όταν είναι έτοιµες αποσύρετε τη λαµαρίνα από το φούρνο. Σε µια µικρή κατσαρόλα αδειάστε το γάλα, τη ζάχαρη και την κανέλα και τοποθετήστε τη σε χαµηλή φωτιά να ζεσταθούν. Ανακατέψτε µε έναν αυγοδάρτη να λιώσει η ζάχαρη και αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά πριν φτάσει σε σηµείο βρασµού. Με µια τρυπητή κουτάλα βουτήξτε µία µία τις φρυγανισµένες φέτες ψωµιού στο µείγµα του γάλακτος και τοποθετήστε τις και πάλι στη λαµαρίνα.

Τηγανίστε τα φρυσούρια. Αδειάστε το λάδι σε ένα τηγάνι και τοποθετήστε το σε µέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά. Στο µεταξύ χτυπήστε σε ένα µπολ µε έναν αυγοδάρτη τα αυγά µε τη βανίλια και το µπράντι µέχρι να οµογενοποιηθούν. Με µια τρυπητή κουτάλα βουτήξτε µία µία τις φέτες στο µείγµα του αυγού και ρίξτε τις στο καυτό λάδι να τηγανιστούν για 3΄-4΄ και να πάρουν χρώµα και από τις δύο πλευρές. Κατόπιν αποσύρετέ τις από τη φωτιά µε την τρυπητή κουτάλα και µεταφέρετέ τις σε ένα πιάτο µε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Φτιάξτε το σιρόπι. Ρίξτε σε µια µικρή κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και τοποθετήστε τη σε µέτρια φωτιά να βράσουν για 7΄, ανακατεύοντας µε έναν αυγοδάρτη. Προσθέστε στη συνέχεια το µέλι και ανακατέψτε µέχρι να ενσωµατωθεί και να έχετε ένα παχύρρευστο σιρόπι. Αποσύρετε το σιρόπι από τη φωτιά και βουτήξτε µέσα τα φρυσούρια µε µια τρυπητή κουτάλα. Μεταφέρετέ τα σε ένα πιάτο, περιχύστε τα µε λίγο σιρόπι ακόµα και σερβίρετε αµέσως.

ΒΡΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΔΩ

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share